Sindicalist, acuzaţii la adresa conducerii Metrorex: Vor să ne reducă salariile cu 25% timp de doi ani sau să ne plătească doar patru zile pe săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Un membru al Sindicatului Liber de la Metrou acuză Ministerul Transporturilor că îşi propune să le taie salariile, dar şi pe cei din conducerea Metrorex că discuţiile cu sindicatul au loc doar prin comunicate de presă.

Vineri dimineaţă, o grevă spontană a provocat paralizarea Bucureştiului. Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a descris protestul ca pe oacţiune ilegală care dă peste cap viaţa unui întreg oraş”.

La rândul lor, oamenii acuză Ministerul Transporturilor că vrea să facă reduceri masive de cheltuieli.

„Ministerul Transporturilor vrea să facă reduceri masive de cheltuieli, iar noua conducere a Metrorex caută de unde să taie. Angajaţii sunt nemulţumiţi de faptul că li s-a propus două variante: să renunţe la 25 la sută din salariu timp de doi ani, să se revină, practic la veniturile din 2020 sau să lucreze patru zile pe săptămână, iar o zi să nu fie plătiţi. Varianta a doua ar afecta angajaţii la grupa de muncă specială. Adică, ar trebui să iasă la pensie mai târziu”, a declarat un membru al Sindicatului Liber de la Metrou pentru Libertatea.

Sindicaliştii au luat decizia de întrerupe activitatea la metrou şi din cauza faptului că ”directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, i-a dus cu vorba joi seară”.

„Nemulţumiţi că noua conducere a Metrorex nu discută cu sindicatul decât prin comunicate de presă, câteva sute de sindicalişti s-au strâns joi seară la staţia Piaţia Unirii. L-au sunat pe directorul general şi l-au invitat la discuţii. Iniţial, acesta a spus că se gândeşte 20 de minute, apoi a refuzat”, a continuat sindicalistul.

Ca răspuns pentru grevă, Metrorex a transmis vineri dimineaţă un comunicat în care se menţionează că, de fapt, sindicaliştii au refuzat, în repetate rânduri, dialogul.

„Începând cu ora 23.30, conducerea Metrorex i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerintele lor. Aceştia au refuzat dialogul şi au ocupat abuziv şi ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului”, este prevăzut în comunicatul companiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite