„Sfârşitul Ceauşeştilor“ s-a vândut cu ziarul „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii au cumpărat dis-de-dimineaţă de la chioşcuri a treia carte a jurnalistului Grigore Cartianu, la preţul promoţional de 14,95 de lei. La „Librăria Adevărul“ din Bulevardul Magheru primii clienţi s-au interesat de volum la ora 9.00.

După succesul incontestabil de la Bookfest 2010, când cartea „Sfârşitul Ceauşeştilor“ a fost cea mai vândută, Grigore Cartianu continuă seria lansărilor în cele mai mari oraşe din ţară. Azi, timişorenii au cumpărat tomul de la Librăria Adevărul. Mâine, cititorii se vor putea întâlni cu autorul la Cluj-Napoca, luni, la Braşov, marţi, la Bucureşti, şi miercuri, la Craiova.

„Nu am ajuns la Bookfest şi-mi pare rău, pentru că vroiam autograf. Mă bucur că o pot cumpăra de la chioşc“, a spus Mariana, în vârstă de 55 de ani. „Cei care au cumpărat azi ziarul au cerut şi cartea. Până la ora asta (ora 9.00, n.r), erau deja vândute 10 exemplare“, a declarat o vânzătoare de la un chioşc din Drumul Taberei.

Lecţie de tenacitate

Romanul a fost atent construit de Grigore Cartianu cu minuţiozitate, căutând să redea toate detaliile ultimelor zile din viaţa dictatorilor. Regizori, istorici, publicişti au apreciat incursunea autorului în evenimentele care au marcat istoria.

„Cine citeşte cartea lui Cartianu însemnă că-şi iubeşte ţara, că vrea să se cunoască pe sine şi vrea să înţeleagă istoria sa. Este fascinantă pas cu pas şi sunt unul care spune: Grigore are dreptate!“, a comentat poetul Florin Iaru la Salonul de Carte Bookfest. De asemenea, actriţa şi regizoarea Iarina Demian a spus: „Sunt o admiratoare a acestui demers. Este o lecţie de tenacitate în a afla adevărul”, a descris artista cartea lui Cartianu.

Programul lansărilor în ţară

Astăzi    Timişoara    10.00 - 15.00    Str. Vlad de la Marina nr. 1
Mâine    Cluj-Napoca    10.00 - 15.00    Str. Ion Raţiu nr. 2
Luni    Braşov    11.00 - 18.00    Str. Michael Weiss nr. 9
Marţi    Bucureşti    12.00 - 18.00    Bd. Magheru nr. 18
Miercuri    Craiova    11.00 - 18.00    Str. Împăratul Traian nr. 9

Orele menţionate sunt cele în care autorul se va afla la dispoziţia publicului, pentru discuţii şi autografe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite