Sfârşit de săptămână canicular

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile mari pun stăpânire pe Capitală, dar şi pe zona de sud-vest a României, în acest sfârşit de săptămână. În următoarele zile ne aşteaptă arşiţă şi aer de nerespirat din zauza unui curent de aer cald şi umed care vine din Africa.

În orele după-amiezii, indicele de confort termic, temperatură-umezeală, va depăşi pragul critic de 80, în zonele de câmpie, deal şi podiş, conform Administraţia Naţională de Meteorologie. Presiunea atmosferică va fi la valori ridicate, circulaţia va fi slabă, iar masa de aer se menţine caldă. În aceste condiţii, astăzi vremea este călduroasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 28 şi 35 de grade. Mâine vremea se va menţine la fel călduroasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 29 şi 35 de grade, iar poimâine va deveni în general instabilă, temperaturile maxime fiind cuprinse între 26 şi 34 de grade.

„Hidrataţi-vă“
Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov au înregistrat ieri peste 400 de apeluri, dintre care 19 pentru căzuţi în stradă, iar 53 pentru lipotimii şi sincope, căldura putând fi una din cauzele leşinurilor, conform directorului instituţiei, Alis Grasu.
„Oamenii trebuie să reţină că hidratarea şi protecţia împotriva soarelui sunt esenţiale în aceste zile. De aceea, recomandăm din nou consumul a cel puţin doi litri de apă, sucuri sau ceai, să se evite cafeaua, băuturile energizante şi alcoolul“, a spus Alis Grasu.

Litoralul - Cel mai bun refugiu împotriva caniculei FOTOREPORTAJ

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite