SEXGATE LA JEAN MONNET Elevii spun că, după ce ar fi fost violată de profesor, Oana era veselă şi se visa cu dascălul la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la Liceul „Jean Monnet“ din Capitală, implicat recent într-un scandal sexual în care profesorul de sport Dan Vişan este acuzat de o elevă că ar fi violat-o, au postat pe Facebook o scrisoare deschisă. Tinerii susţin că fata, colegă cu ei, a vrut doar să îi facă rău dascălului.  

Peste 3.900 de tineri, mulţi dintre ei elevi de la „Jean Monnet“, s-au alăturat paginii de Facebook „Alături de Visan Dan Octavian“, creată în urmă cu două săptămâni, când profesorul de sport a fost reţinut de oamenii legii. Dan Vişan este cercetat după ce una dintre elevele sale, Oana (17 ani), a făcut plângere penală, susţinând că dascălul ar fi violat-o. Fata spune că profesorul Vişan ar fi abuzat sexual de ea în timul unei excursii şcolare la Predeal.

În timp ce oficialii liceului, dar şi ai Inspectoratului Şcolar Bucureşti îl condamnă pe profesor pentru comportamentul său, acesta din urmă fiind suspendat deocamdată din învăţământ, susţinătorii de pe pagina „Alături de Visan Dan Octavian“ spun că eleva e capul răutăţilor şi că violul nu ar fi avut loc, fiind, de fapt, o relaţie de comun acord. La rândul său, şi profesorul Vişan a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu Oana, însă nu a fost vorba despre viol.



Click pe imagini pentru fotogalerie

Eleva-reclamantă, încântată după excursia la Predeal

Miercuri după-amiază, administratorii paginii de Facebook au postat o scrisoare deschisă prin care vin cu noi amănunte despre cazul „Sexgate la Jean Monnet“. Reproducem mai jos pasaje din această scrisoare:

image

„Dorim sa subliniem ca in cazul in care s-ar fi reclamat raporturi sexual consimtit intre profesorul de sport si colega noastra, aceasta pagina nu ar fi fost creata. Elevii liceului nostru considera ca acuzatia de viol afecteaza mult prea grav imaginea liceului nostru si a relatiilor profesor-elev in cadrul acestuia.
Colega care a reclamat violul a venit la scoala in zilele ce au urmatexcursiei; era vesela, se arata incantata de timpul petrecut in excursie, facea propuneri colegilor de a merge impreuna cu profesorul Visan in noi excursii la munte si chiar la Paris.
•Varianta violului sau a abuzului sexual este sustinuta de o singura eleva participanta la excursie, prietena reclamantei. Aceasta a aparut sub diferite identitati anonime in diverse emisiuni si a dat declaratii inconsecvente si nesigure. Ni se pare corect sa informam ca martora reclamantei, colega care apare sub identitati anonime diferite, eleva care il acuza pe profesor de propuneri indecente si face publica in presa o conversatie de pe messenger, vulgara si total nepotrivita intre un profesor si un elev, este una si aceeasi persoana. Facem aceste precizari pentru ca am observat ca in emisiuni, in ziare apare foarte des stirea ca profesorul ar fi facut propuneri nepotrivite mai multor eleve.
•Nici o alta eleva a liceului nostru nu a declarat si nu s-a plans vreodata de un comportament nepotrivit al profesorului de sport. In conditiile prezentate de presa conform carora profesorul ar fi avut un comportament neadecvat, consiliul profesoral si conducerea liceului nostru nu ar fi lasat nesanctionata o asemenea abatere de la conduita profesionala.



Click pe imagini pentru a vedea fotogalerie

image

„Profesorul nu consuma băuturi alcoolice“

•„Se sustine in emisiuni ca citez :”proful bea cot la cot cu elevii”. Este stiut de catre elevi si profesori ca acesta nu consuma bauturi alcoolice, el participand pana in prezent la doua baluri ale bobocilor organizate de liceul nostru. De altfel, singura eleva a liceului nostru care a participat in direct la emisiuni(afisandu-si identitatea ) pentru a povesti ce s-a intamplat in excursie, a sustinut si ea de cateva ori faptul ca profesorul nu a consumat bauturi alcoolice.“

„Suntem rezultatul acestei societăţi“
„Dorim ca adevarul sa iasa la iveala, ca presa sa fie impartiala si obiectiva, ca cei care ne judeca si fac afirmatii defaimatoare referitor la educatia, morala si puterea noastra de judecata, sa se asigure mai intai ca ne-au perceput corect ideile si opiniile. In alta ordine de idei, noi suntem rezultatul acestei societati si inainte de a arata cu degetul spre noi, indreptati-l spre oglinda in care va priviti!“

Mai citeşte:

Mărturii incendiare în cazul „Sexgate la Monnet“. Iubita lui Radu Mazăre, elevă a prestigosului liceu: «Oana s-a dus în cameră peste prof»

Sexgate la Jean Monnet. Tatăl elevei: „Profesorul i-a spus că s-a îndrăgostit de ea!“ GALERIEFOTO

FOTO Colegii fetei de la „Jean Monnet“ se solidarizează cu profesorul acuzat de viol: „Oana ducea lipsă de popularitate. De aceea face atâta scandal“

Profesorul de la „Jean Monnet” acuzat de viol a luat 8.30 la titularizare

Eleva de la Jean Monnet care susţine că a fost violată de profesorul de sport riscă să fie sancţionată. Liceul a început propria anchetă

Mărturii din excursia-sexy cu elevii de la Jean Monnet, de la Predeal: Niciun bărbat întreg la minte n-ar abuza sexual o minora răsfăţată!

„Sexgate la Monnet“: nota 4 la purtare pentru eleva-problemă

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite