Serviciile de întreţinere pentru Arena Naţională, în pericol. Ce spune Oprescu despre datoriile pe care le are la firma care se ocupă de mentenanţa stadionului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arena Naţională FOTO David Muntean
Arena Naţională FOTO David Muntean

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că toate datoriile pe care le are municipalitatea vor fi achitate conform unui program bugetar, în contextul în care UTI Grup a anunţat că va suspenda serviciile de întreţinere a Arenei Naţionale, din cauză că primăria nu şi-a plătit datoriile.

„Dimineaţă am avut nişte discuţii cu responsabilii lor şi cu responsabilii mei, ca să terminăm o dată. Este vorba despre întreţinerea Arenei Naţionale. Sunt bani pentru care ei au tăiat facturi, au plătit TVA şi aşa mai departe, pentru lunile noiembrie, decembrie. Cum luna decembrie se plăteşte în ianuarie, cum ai mei au început să aibă păreri, că am şi eu frânarii mei acolo, sper că am îndreptat aceste păreri astăzi de dimineaţă“, a declarat primarul general al Capitalei, potrivit Mediafax.

Edilul a ţinut să spună că deşi Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) mai are datorii, acestea vor fi achitate.„Noi ne-am terminat anul, îndrăznesc să spun, fără datorii. Uite că nu a fost chiar aşa şi mai avem datorii. Le achităm pe toate conform unui program bugetar“, a declarat primarul general. 

UTI Grup poate suspenda serviciile pentru Arena Naţională

Marţi, reprezentanţii UTI Grup au declarat că ar putea suspenda serviciile de mentenanţă tehnică, întreţinere curentă şi administrare pentru Arena Naţională, din cauza nerespectării de către Primăria Capitalei a condiţiilor contractuale şi neonorării plăţilor pentru serviciile realizate în perioada noiembrie 2014 - februarie 2015.

„Meciurile de fotbal programate pentru 2015 pe Arena Naţională ar putea fi anulate dacă PMB nu-şi respectă obligaţiile contractuale faţă de furnizorii de servicii. Cuantumul datoriilor Primăriei Municipiului Bucureşti faţă de UTI Grup se ridică la momentul prezent la suma de 3.460.217 lei, dintre care 2.552.748 lei au înregistrat o întârziere de peste 64 de zile de la data scadenţei“, au ţinut să precizeze reprezentanţi UTI Grup.
UTI Grup susţine că şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, asigurând funcţionarea la parametri optimi a instalaţiilor tehnice din cadrul stadionului, atât în operaţiunile zilnice, cât şi în timpul evenimentelor speciale.

Astfel, reprezentanţii companiei susţin că „neplata facturilor este nejustificată, iar această situaţie periclitează buna desfăşurare a activităţii de întreţinere şi administrare a celui mai mare stadion din Romania şi menţinerea echipamentelor la standardele de calitate stipulate în contract“.
Potrivit UTI, în aceste condiţiile – de neplată a facturilor - menţinerea la un nivel optim de funcţionare a tuturor instalaţiilor care deservesc Arena Naţională va fi imposibil de realizat.

UTI Grup a trimis deja o somaţie către Primăria Municipiului Bucureşti în data de 6 februarie în care solicită plata datoriilor restante.
„Dacă situaţia nu se modifică în cel mai scurt timp, compania îşi rezervă dreptul de a cere recuperarea sumelor restante, în orice mod în care legea îi va permite“, mai spun reprezentanţii companiei.

Pe aceeaşi temă: 

Arena Naţională a fost modernizată. Cum a ajuns gazonul plin cu „muşuroaie de cârtiţă“ să fie tuns la două zile

Gazonul de pe Arena Naţională va fi din nou schimbat. Primăria a găsit o soluţie pentru a prelungi durata de viaţă a ierbii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite