SERIAL „Vieţaşii de la Giurgiu“ - Primul criminal în serie de după Revoluţie a devenit omul lui Dumnezeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul criminal în serie de după Revoluţie, Adrian Stroe, spune că l-a descoperit pe Dumnezeu în Penitenciarul Rahova.Stroe a sugrumat trei tinere între februarie şi august 1992, pe când era taximetrist, şi le-a abandonat lângă pădurea Cernica. Acum este coordonatorul unei reviste de îndrumare creştină şi publică materiale religioase.

CITIŢI ŞI: PUŞCĂRIE PE VIAŢĂ DE LA 19 ANI

HRIB: „AM OBLIGAT-O SĂ MĂ PRIVEASCĂ ATUNCI CÂND AM ÎMPUŞCAT-O“

Inginerul devenit taximetrist, Adrian Stroe, a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiţie în 1999, la şapte ani şi jumătate de la comiterea odioaselor crime care au creat panică printre bucureşteni.

Stroe, absolvent al Universităţii de Construcţii din Bucureşti, numit de presa vremii Taximetristul Morţii, spune că ştia dinainte să primească sentinţa că va fi condamnat pe viaţă.

„M-a judecat opinia publică imediat după ce a fost prezentat cazul în presă. Procesul a fost doar o formalitate, oricum n-au avut nici martori, nici dovezi“, spune vieţaşul care acum se află în custodia Penitenciarului Giurgiu, acolo unde colegii de celulă îl alintă Adi Mesevistu (MSV=muncă silnică pe viaţă, denumirea de dinainte de ‘89 a detenţiei pe viaţă).

La Rahova a devenit Condeiul Domnului
Stroe nu a clacat când a aflat sentinţa definitivă, mai ales că se obişnuise deja cu ideea că îşi va petrece restul zilelor după gratii. „Prima dată te ia râsul, după aceea te ia plânsul şi în final te agăţi de o speranţă“, povesteşte Adi Mesevistu.    

Din ’92, de când a fost arestat, Adrian, acum în vârstă de 50 de ani, a trecut prin mai multe puşcării, dar Penitenciarul Rahova avea să fie „lăcaşul“ în care s-a iniţiat în ale religiei.

„La Rahova am îmbrăţişat Biserica Adventistă, în 2000. Am vrut să să închei socotelile cu viaţa şi cineva m-a sfătuit să citesc întâi Biblia. Atunci l-am descoperit pe Dumnezeu şi am hotărât să mă dedic bisericii“, susţine deţinutul.

În prezent este coordonatorul revistei de îndrumare creştină „Emanuel“ şi publică materiale religioase în reviste de profil din toată ţara, devenind, astfel, un adevărat „Condei al Domnului“.

S-a căsătorit în închisoare
În plus, Adrian lucrează la o carte în care identifică şi explică influenţele latine din limba română. „Ar fi a treia carte pe care o public. Am mai publicat un volum de poezii şi o carte religioasă. Religia m-a ajutat foarte mult, mi-a adus-o în cale pe soţia mea“, zice vieţaşul.

Adrian Stroe a cunoscut-o pe Daniela când deja executase nouă ani din pedeapsă. Tânăra a citit un material religios scris de el şi a rămas impresionată. Chiar dacă era specificat şi faptul că autorul este închis pe viaţă, femeia nu a ezitat să îl caute.

„În urma unui material pe care l-am publicat în 2001 am primit o scrisoare de la o fată în care îmi propunea să corespondăm. A insistat şi, după prima scrisoare, m-a şi vizitat“, povesteşte Adi Mesevistu.

El s-a căsătorit cu Daniela, o profesoară de limba engleză, în Penitenciarul Rahova, în 2007, imediat după ce s-a aprobat legea vizitelor conjugale. „La oficierea slujbei au participat patru pastori. Unul evanghelic, unul adventist, unul baptist şi unul penticostal“, îşi aminteşte cu nostalgie inginerul.

„Le-am omorât pentru că m-am simţit trădat“
Cu mai puţină nostalgie îşi aduce aminte de cele trei fete tinere pe care le-a sugrumat şi le-a aruncat în Lacul Cernica. El susţine că le-a ucis pe tinere pentru că s-a simţit trădat. „Eu le-am ajutat şi ele au furat de la mine. M-am simţit folosit şi umilit şi de aceea le-am omorât“, spune Taximetristul Morţii.

Anchetatorii au descoperit însă că Adi Mesevistu îşi seducea victimele şi le ducea în pădurea Cernica, unde le propunea să întreţină relaţii sexuale. Lavinia (22 de ani), Svetlana (25 de ani) şi Mariana (23 de ani) l-au refuzat. Pe primele două le-a aruncat în lacul Cernica după ce le-a sugrumat, iar pe Mariana, ultima victimă, a dus-o într-un şanţ şi i-a dat foc ca să nu poată fi recunoscută.


Caracterele puternice evoluează şi afară şi aici“ - Adrian Stroe, criminal în serie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite