Sorin Oprescu, despre cumpărarea sediului în care funcţionează acum Primăria: „Noi am făcut diligenţele necesare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminică, că pentru cumpărarea imobilului în care municipalitatea îşi desfăşoară activitatea au fost făcute diligenţele necesare. Edilul a spus că în cazul în care proprietarul va accepta, chiria plătită timp de trei ani va fi scăzută din preţ.

„Noi am făcut toate diligenţele necesare. Condiţia în contract este foarte clară, aceea că sumele folosite până acum timp de trei ani la chirie vor fi scăzute din preţul imobilului, aşa că, dacă şi proprietarul va fi de acord, aceasta va putea fi cumpărată“, a declarat, potrivit Mediafax, Sorin Oprescu.

Întrebat când ar putea municipalitatea să achiziţioneze clădirea actualului sediu, edilul-şef a precizat că acest lucru va fi posibil după ce se finalizează evaluarea.

El a povestit că este vorba despre o triplă evaluare, respectiv una din partea constructorului, una a municipalităţii şi o altă evaluare judiciară.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în lua decembrie a anului trecut, un proiect de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere a actualului sediu al Primăriei Capitalei până la 1 februarie 2014.

În proiectul iniţial se prevedea prelungirea contractului cu un singur an.

Contractul a fost încheiat în anul 2009 pentru un imobil cu suprafaţa de 12.576 de metri pătraţi, pentru care municipalitatea plătea 17,88 de euro pe metru pătrat, proprietarii de atunci, SC Iliotomi Grup SRL, optând atunci pentru nefacturarea TVA, după cum susţine consilierul general Cornel Pieptea.

Pe aceeaşi temă:

Primăria Capitalei mai plăteşte chirie până în februarie 2014. Oprescu, obligat de Consilieri să cumpere clădirea

Când revine Primăria Capitalei lângă Cişmigiu: costurile totale ale mutării ajung la 57 de milioane de euro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite