Sectorul 1 se luptă să câştige un parc realizat din deşeuri reciclabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
calarasi reciclare

Sectorul 1 din Bucureşti s-a înscris în cea de-a treia ediţie a competiţiei Eco-Rom Ambalaje ”Oraşul Reciclării”. Concursul este adresat primăriilor din România şi timp de şase luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, 46 de municipii şi oraşe din ţară „se luptă” pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional.

„An de an competiţia «Oraşul Reciclării» s-a dovedit a fi un proiect extrem de util, atât prin rolul educativ, cât şi prin factorul competitiv care a mobilizat din ce în ce mai multe autorităţi locale să se implice în dezvoltarea sistemului de colectare separată pentru populaţie. Numărul primăriilor înscrise în proiect a crescut cu 60% – de la 20 în 2012, la 46 anul acesta. Eco-Rom Ambalaje susţine şi investeşte anual 35% din aportul membrilor săi în parteneriatul cu autorităţile locale pentru ca performanţa serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje să crească. Iar proiectul «Oraşul Reciclării» este o iniţiativă care ne arată că se poate. Mulţumim tuturor primăriilor care ni s-au alăturat în această «luptă» şi le urăm mult succes pe parcursul competiţiei”, a declarat Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.

Sectorul 1 Bucureşti a răspuns pozitiv chemării la luptă, alături de alte 45 de municipii şi oraşe din ţară în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată: Adjud, Aiud, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Brăila, Sectorul 6 Bucureşti, Câmpina, Câmpia Turzii, Călăraşi, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Reşiţa, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui şi Zalău.  

Parc tematic

Criteriile care stau la baza evaluării acestora în competiţie sunt calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor şase luni de competiţie.

La finalul celor şase luni, câştigătorul va obţine titlul de „Oraşul Reciclării” şi marele premiu: un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile. Acesta este dedicat tuturor locuitorilor oraşului care vor să se relaxeze şi, în acelaşi timp, să afle o serie de informaţii utile despre reciclarea deşeurilor de ambalaje.

În plus, în premieră anul acesta, Eco-Rom Ambalaje va premia şi municipalităţile clasate pe locul al II-lea şi al III-lea. Ocupantul locului al doilea pe podiumul competiţiei se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului hich tech din cadrul programului educaţional „Laboratorul Verde al Reciclării” prin care elevii claselor a III-a vor învăţa, într-un mod dinamic şi creativ, despre importanţa colectării separate pentru protejarea mediului.

Municipalitatea care va obţine locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

Pe aceeaşi temă:

Sectorul 6 al Capitalei luptă pentru titlul de „Oraşul Reciclării“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite