Sectorul 1, campion în problema maidanezilor. Câte locuri există în adăposturile primăriei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce problema câinilor fără stăpân din Capitală rămâne una reală, reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 se laudă că au înregistrat cel mai scăzut număr de incidente provocate de maidanezi. În cinci ani, peste 6.000 de câini au fost adunaţi de pe străzile sectorului.

În Sectorul 1 s-au înregistrat cele mai puţine incidente provocate de câinii fără stăpân pe domeniul public, potrivit administraţiei locale.

„Am fost prima administraţie locală de sector care a înfiinţat încă din 2008, în premieră la nivel naţional, Poliţia Animalelor. În administrarea acestui serviciu se află cel mai mare adăpost pentru câinii fără stăpân din Bucureşti, cu o capacitate de o mie de locuri“, se arată în răspunsul unei solicitări făcute de adevarul.ro către Primăria Sectorului 1.

Adăpostul de la Şoseaua Odăi are, în prezent, un cabinet veterinar modern, dotat cu toate facilităţile şi cu o zonă de adăpost. Împreună acestea au o suprafaţă totală de 4.099 metri pătraţi, cu o suprafaţă construită de 566 metri pătraţi, iar într-o boxă pot fi cazaţi între patru şi şase câini, în funcţie de talie.

În cei aproape cinci ani de funcţionare, Serviciul Poliţia Animalelor Sector 1 a adunat de pe străzi peste 6.000 de câini fără stăpân dintr-o populaţie canină estimată între 10.000 şi 12.000 de exemplare. Dintre aceştia, aproximativ 1.000 de câini fără stăpân au fost daţi spre adopţie fie în cadrul campaniilor de adopţie pe care le organizăm în principalele parcuri din această zonă administrativă, fie direct de la Adăpostul Odăi.

2.500 de lei pentru un câine aruncat în stradă, în Sectorul 1

Consiliul Local Sector 1 a hotărât, în toamna anului trecut, majorarea la 2.500 de lei a cuantumului amenzilor pentru persoanele care au adoptat un câine de la Centrul Odăi şi ulterior îl lasă pe stradă. De asemenea, constituie contravenţie ”neanunţarea în termen de cinci zile la Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 a schimbării locului de deţinere a câinelui comunitar adoptat”.

Începând de anul acesta, Primăria Sectorului 1 va mări la 2.000 numărul locurilor de cazare pentru câinii fără stăpân, dublând  capacitatea adăpostului Odăi.

„Am identificat astfel o soluţie umană în problema câinilor fără stăpân oferind adăpost, tratament veterinar de specialitate, dar şi şansa ca aceste animale să fie oferite spre adopţie. În acelaşi timp, vom fi mai eficienţi pentru strângerea  unui număr semnificativ mai mare de câini de pe străzi, securizând şi mai mult domeniul public al Sectorului 1 de agresiunea maidanezilor“, mai precizează sursa citată.

Mai puteţi citi:

Niciun maidanez din Capitală nu a fost eutanasiat. Câte locuri mai are municipalitatea în adăposturi

Primăria Capitalei anunţă că, până în prezent, niciun câine nu a fost eutanasiat, iar numărul locurilor pentru maidanezi tocmai a fost extins cu 1.600 prin crearea unui adăpost nou în comuna Bragadiru.

Câinii cu stăpân din Capitală nu se mai înregistrează la ASPA. DNA pune lupa pe banii cheltuiţi pentru gestionarea maidanezilor

O dată cu intrarea în vigoare a normelor de aplicare a noii legi de gestionare a câinilor, bucureştenii nu-şi vor mai înscrie câinii la Primăria Capitalei în baza de date a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, ci la Colegiul Medicilor Veterinari.

Sorin Oprescu, la Adevărul Live: SRI a confirmat numărul maidanezilor. Rezolvarea problemei, întârziată. Când fuzionează ELCEN cu RADET

Primarul general, Sorin Oprescu, a venit în platoul Adevărul Live pentru a dezbate principalele probleme ale Bucureştiului cu jurnaliştii Dan Marinescu şi Oana Balan. La aproape patru luni de la ziua în care Ionuţ Anghel (patru ani) a murit în urma unui atac al unei haite de maidanezi, edilul a explicat care este stadiul planului de gestionare. Acesta a vorbit şi despre situaţia clădirilor cu risc seismic, poluare şi fluidizarea traficului.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite