Sky Tower, „zguduit“ de peste 600 de oameni. Bucureştenii s-au întrecut pe treptele celei mai înalte clădiri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SkyTower, cea mai înaltă clădire din România, s-a transformat, sâmbătă, în pistă de alergat pentru bucureştenii dornici de mişcare. Clădirea a găzdui un maraton în care circa 650 de persoane au alergat pe 680 de trepte, atât cât are turnul.

În jur de 650 de oameni, majoritatea tineri, s-au echipat, sâmbătă,  pentru o porţie de mişcare pe treptele turnului din Capitală. Sutele de bucureşteni care au participat la „întrecerea pe scară“ au venit, încă de dimineaţă, în faţa turnului pentru a-şi face antrenamentul pentru marea competiţie.

Înarmaţi cu o energie molipsitoare, tinerii au făcut minute în şir exerciţii fizice, pe ritmurile unor melodii antrenante. Imediat după ce organizatorii au dat startul maratonului, pe feţele concurenţilor se putea citi oboseala.

Sky Tower, muntele artificial

Florin este unul dintre sutele de bucureşteni care s-au întrecut pe treptele din Sky Tower, dar şi unul dintre cei care au reuşit să termine competiţia pe un loc bun: opt. Bărbatul are 34 de ani şi spune că nu e prima data când participă la un asemenea eveniment, chiar primăvara trecută s-a întrecut cu alţi bucureşteni pe treptele unui turn de 24 de etaje.  

„Atunci am ieşit pe locul doi, acum am obţinut poziţia opt. Am scos în jur de trei minute şi ceva“, povesteşte bărbatul. Acesta spune că sportul este una dintre pasiunile lui şi că în fiecare an participă la maratoane montane, unde parcurge în jur 2.500- 2.600 de kilometri. 

image

Florin este unul dintre bucureştenii care au participat la Sky Run FOTO Cristina Răduţă

Totodată, bărbatul spune că a decis să participe la competiţia de astăzi pentru a vedea cum este să alergi pe cele 680 de trepte ale turnului şi care este diferenţa între un munte adevărat şi clădirea din Capitală. „Am vrut să văd cum e în muntele ăsta artificial, a fost o experienţă interesantă“, precizează Florin.

Cu obrajii îmbujoraţi şi tuşind, bucureşteanul povesteşte că după 25 de etaje urcate a început să simtă o oboseală cumplită, pe care o descrie simplu: coapse care explodează. Până la cel de-al 34-lea etaj, fiecare pas făcut e o adevărată luptă atât fizică, cât şi psihică, după cum adaugă Florin.

Maratonul, scop caritabil

Cei care s-au înscris în competiţie au pornit în inedita cursă doi câte doi, din zece în zece secunde, purtând cipuri electronice de cronometrare, astfel încât fiecare participant să afle timpul obţinut.

Startul cursei a fost dat la ora 12.00, atunci când primii bucureşteni au început să urce cele 34 de etaje, adică 680 de trepte.

Cum s-au întrecut bucureştenii pe cele 680 de trepte ale Sky Tower

Fondurile strânse în urma înscrierilor vor fi donate, potrivit organizatorilor, unui centru de îngrijiri paliative din apropierea Capitalei. „Noul Centru de Îngrijiri Paliative va asigura tratament şi suport adecvat pacienţilor cu boli limitative de viaţă sau în stadiu terminal, dar şi familiilor acestora“, a spus Patricia Puşchilă, coordonator Fundraising al Hospice Casa Sperenţei, centrul la care vor merge banii.

În ceea ce priveşte taxa de înscriere, concurenţii individuali au plătit în jur de 100 de lei, în timp ce participanţii corporate au fost nevoiţi să scoată din buzunar 200 de lei.

Pe aceeaşi temă:

SkyTower, cea mai înaltă clădire din România, se transformă în „pistă de alergat“. Bucureştenii fac întrecere pe 680 de trepte

Sky Tower are noi chiriaşi: un restaurant spaniol va fi noua atracţie a celei mai înalte clădiri din Bucureşti

Clădirile care zgârie norii Capitalei. Sky Tower, cea mai înaltă construcţie din România: 37 de etaje, 137 de metri

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite