Se majorează taxele şi impozitele locale din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea este cea care a propus creşterea taxelor FOTO Facebook
Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea este cea care a propus creşterea taxelor FOTO Facebook

Taxele şi impozitele locale din Bucureşti vot creşte cu 3,8% în 2021, conform indicelui inflaţiei, a decis Consiliului General, care a aprobat un proiect iniţiat de Primăria Capitalei.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei, cu 33 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” şi 13 abţineri, scrie Agerpres.

În raportul de specialitate sunt invocate prevederile Codului fiscal, conform cărora, "„n cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Potrivit informaţiilor publicate de MFP, pentru anul 2019, rata inflaţiei este 3,8%.

Conform proiectului, se menţine şi în 2021 prevederea conform căreia bonificaţia pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie, a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport datorate de contribuabili pentru întregul an este de 10%.

În 2019, taxele şi impozitele au fost majorate cu 4,6%, reprezentând indicele de inflaţiei. Primăria Capitalei explica într-un comunicat, la momentul respectiv, că prevederea legală este imperativă. „Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor. Conform articolului 491 alin.1 şi alin. 2 din Codul fiscal, nivelul impozitelor şi taxelor locale se indexează, anual, până la 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior. Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2020 ce prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 4,6%”, se arăta într-un comunicat al PMB.

Primăria mai preciza că pentru locuinţe persoane fizice rezidente creşterile sunt de 4 - 7 lei garsonieră; 4 - 9 lei apartament cu două camere; 7 - 12 lei apartament cu trei camere; 9 - 18 lei apartament cu patru camere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite