Se deschid încă trei centre de vaccinare drive-thru în Capitală. De când ar putea să se redeschidă şcolile pentru toţi elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Capitalei a menţionat că nu vor fi luate deocamdată măsuri suplimentare, ci doar va fi obligatorie purtarea măştilor în jurul şcolilor Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Prefectul Capitalei a menţionat că nu vor fi luate deocamdată măsuri suplimentare, ci doar va fi obligatorie purtarea măştilor în jurul şcolilor Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Alte trei centre de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-thru vor fi deschise în următoarele zile, a anunţat luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica. Totodată a precizat că şcolile ar putea să se redeschidă de miercuri pentru toţi elevii din Bucureşti, dacă rata de infectare cu COVID-19 la mia de locuitori rămâne marţi pe un trend descendent.

Prefectul Capitalei a participat luni, alături de primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu, la inaugurarea celui de-al doilea centru de vaccinare de tip drive-thru din Sector, în parcarea Plaza România.

"E al doilea drive-thru care este deschis, într-un interval de timp destul de scurt. Am beneficiat de sprijin şi din zona privată şi din partea instituţiilor statului, avem Anchor, care ne-a ajutat nu doar aici, dar şi pentru Sectorul 3. Şi acolo se va deschide un drive-thru şi le mulţumesc din nou marilor comercianţi, cel puţin în zona asta, Jandarmeriei, care ne ajută şi ei cu corturi şi cu alte instrumente", a spus Alin Stoica,  într-un clip video postat pe pagina de Facebook al Alianţei USR-PLUS

Totodată a anunţat că există inţiative de genul acesta şi în alte locaţii.

"Mall Vitan e o locaţie, Cora Pantelimon e o locaţie şi poimâine se va deschide la Metro Metalurgiei în Sectorul 4", a precizat Stoica. 

Întrebat care dacă avem vreun sector care conduce în ce priveşte numărul de vaccinări, Stoica a menţionat că „nu facem clasamente pe sectoare”, dar, în ce priveşte ritmul vaccinării a afirmat că am avut o mică încetinire în acest weekend, însă speră că îşi va reveni „prin aceste centre drive-through”.

Pe de altă parte, întrebat dacă se redeschid şcolile, el a afirmat că şcolile ar putea să se redeschidă de miercuri pentru toţi elevii din Bucureşti, dacă rata de infectare cu COVID-19 la mia de locuitori rămâne marţi pe un trend descendent. 

„Da, este foarte probabil să de redeschidă. Astăzi am avut incidenţa 0,94 şi probabil că va scădea şi mâine. Aşteptăm să vedem şi mâine că incidenţa e pe trend descendent în continuare. Avem legătura cu DSP-ul şi cu Inspectoratul Şcolar. (...) Dacă rămâne sub 1 la mie şi în trend descendent, atunci de miercuri ar putea să se deschidă şcolile pentru toţi elevii”, a precizat prefectul Capitalei.

Totodată el a menţionat că nu vor fi luate deocamdată măsuri suplimentare, ci doar va fi obligatorie purtarea măştilor în jurul şcolilor. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite