Scrisoarea unui puşti de 12 ani pentru primarul din Voluntari, Florentin Pandele: „Ştiţi ce mi-aş dori să primesc cadou de ziua mea? TROTUARE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul a postat mesajul pe blogul său FOTO jurnaldeth.files.wordpress.com
Copilul a postat mesajul pe blogul său FOTO jurnaldeth.files.wordpress.com

Un puşti în vârstă de 12 ani a postat pe blogul său o scrisoare destinată primarului din Voluntari, Florentin Pandele. Băiatul spune că vrea ca primarul să facă trotuare, astfel încât să poată merge la şcoală şi la cumpărături pe jos.

Redăm mai jos scrisoarea băiatului publicată pe blogul personal:

Aş fi putut să încep cu: „M-am săturat de mocirlă de pe strada mea!” , însă părinţii m-au educat şi învăţat să vorbesc civilizat, aşa că doresc să va întreb când vom avea şi noi trotuare pe stradă mea?
 
Cred că nici nu este nevoie să spun despre ce stradă este vorba pentru că, cu siguranţă, ştiţi pe ce stradă nu se termină niciodată lucrările şi şanţurile şi firele aruncate peste tot.
 
De ce scriu acest articol şi de ce sunt cam supărat? Pentru că îmi doresc să merg la şcoală pe jos. Asta nu se poate deoarece părinţii nu mă lasă să merg pe stradă. Că să nu mai merg pe stradă ar trebui să am trotuar pe care să pot merge în siguranţă! M-am născut în zonă, situaţia era la fel. Ştiţi câţi ani am acum? Anul acesta împlinesc 12 ani.
 
Nu credeţi că, totuşi, 12 ani ar fi de ajuns să terminaţi 3-4 km de trotuar?
 
Să va mai spun ceva! Îmi doresc o bicicletă nouă! Deocamdată nu mi-o iau pentru că nu am pe unde să mă plimb cu ea. Aş fi vrut să merg la şcoală pe bicicletă, dar cred că mai aştept un pic să faceţi trotuarele şi mai apoi să visez la o pista de bicilete. După socotelile mele, cred că pista de bicilete va fi folosită de nepoţii mei.
 
Cred că la vârstă mea aş putea lejer să mă duc la şcoală sau la un prieten vecin în vizită, fără să mă mai care mama cu maşina. Dar, după cum spuneam, cred că este periculos să circul pe jos, printre maşini, deoarece nu am trotuar.
 
Mai nou, în locul trotuarelor lipsă au apărut nişte şanţuri mari. Deci, dacă scap şi nu da o maşină peste mine aş putea foarte bine să cad în şanţ.
 
În plus, s-a deschis Lidl lângă casă mea (la aproximativ 1km). Îmi place să mă duc la cumpararturi şi mi-ar plăcea chiar să o ajut pe mamă din când în când, dar, ce să vezi? Nu mă pot duce singur deoarece NU am trotuar!
 
Deci, dragă domnule primar al oraşului Volutari, ştiţi ce mi-aş dori să primesc cadou de ziua mea? TROTUARE!
 
Va mulţumesc frumos!
 
TH - un copil din Voluntari care doreşte să meargă pe jos la şcoală şi la Lidl

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite