Scandalul PUZ-urilor. Robert Negoiţă dezvăluie cum i s-a cerut şpagă pe vremea când era om de afaceri. Primarul Sectorului 3: „Am participat la flagrant”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Facebook / Robert Negoita
Imagine: Facebook / Robert Negoita

Robert Negoiţă a declarat că, în urmă cu 18 ani, când era om de afaceri, i s-ar fi cerut mită pentru aprobarea unui PUZ, însă el ar fi refuzat şi ar fi organizat un flagrant. Primarul Sectorului 3 a făcut aceste dezvăluiri în contextul scandalului Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ).

„Ajungem în situaţia pe care o avem de dinainte de PUZ-uri, PUZ-uri de sector, în care fiecare îşi face PUZ pe parcela lui. Se duce la Consiliul General şi aşa ajungem în situaţia regretabilă în care avem casă – bloc – casă - bloc. Pentru că unul a vrut să facă o casă şi a autorizat direct, altul a vrut să facă bloc, noi am dat cu PUZ, că aşa prevede PUG (Plan Urbanistic General n.r.). La Primăria Generală ştim noi cum se rezolva problema”, a declarat Robert Negoiţă la Digi24.

Cerându-i-se mai multe detalii cu privire la acest aspect, Robert Negoiţă a răspuns: „Vorbiţi cu mediul de afaceri. Eu am fost înainte şi dezvoltator şi ştiu bine cum trec PUZ-urile în general pe la Consiliul General. Trebuie să lucrezi cu firma care trebuie, să dai plicuşorul pe unde trebuie. Şi nişte chestiuni.”

Primarul Sectorului 3 a declarat că el nu a dat mită, dar a participat la organizarea unui flagrant.

„Eu, personal, nu. Vin din zona economică. Eu, personal, am organizat un flagrant, acum 18 ani când eram în mediul de afaceri şi nu mai puteam să rezist şi mi s-a cerut şpagă. Am dat-o cu flagrant, cu scris pe ei, cu procurori lângă mine şi cu tehnică”, a spus Robert Negoiţă.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti se întruneşte vineri în şedinţă, de la ora 11.00, pentru a dezbate mai multe proiecte, printre care suspendarea PUZ-urilor coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 şi dizolvarea Companiei Municipale Turistica. Primarul Nicuşor Dan a cerut suspendarea PUZ-urilor de sector pentru doi ani, dar s-a lovit de opoziţia consilierilor liberali, care au ameninţat cu demisia dacă suspendarea este mai lungă de trei luni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite