Scandalul iscat în jurul turnului Cathedral Plaza ajunge din nou la Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandul iscat în jurul turnului Cathedral Plaza continuă FOTO Arhivă
Scandul iscat în jurul turnului Cathedral Plaza continuă FOTO Arhivă

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice au anunţat, sâmbătă, că autorităţile amână demolarea turnului Cathedral Plaza şi că îi cer, din nou, preşedintelui Traian Băsescu să intervină pentru soluţionarea problemei.

Sâmbătă, reprezentenţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice au anunţat că îi cer încă o dată preşedintelui României, Traian Băsescu, să intervină în tot scandalul iscat în jurul turnului Cathedral Plaza.

„De un an şi jumătate există o decizie irevocabilă de demontare a clădirii Cathedral Plaza, iar atitudinea reprezentanţilor statului român nu s-a schimbat cu nimic. Prin decizia nr. 456/23.01.2013 a Curţii de Apel Ploieşti, sentinţa civilă nr. 2520/28.06.2012 a Tribunalului Dâmboviţa a fost confirmată ca irevocabilă, astfel încât “construirea fără autorizaţie valabilă, îndreptăţeşte la demolare şi corespunde unui interes public (...) edificarea imobilului de birouri în imediata vecinătate a celor două monumente istorice de valoare naţională şi universală afectează protecţia acestor lăcaşuri de cult” (Catedrala Sf. Iosif şi Palatul Mitropolitan), după cum arată judecătorii. Clădirea ilegală este încă în picioare, iar decizia de desfiinţare nu a fost pusă încă în aplicare de către autorităţile în drept“, explică conducerea Arhiepiscopiei.

Din acest motiv, repprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice au anunţat că îi cer, din nou lui Traian Băsescu să se implice în soluţionarea acestei situaţii.

„În acest moment facem încă o dată apel la preşedintele României, garantul statului de drept, ca să intervină pentru aplicarea legii. Intervenţia sa este cu atât mai necesară, cu cât primarul general al Capitalei face demersuri contrare aplicării legii, tergiversând materializarea deciziei irevocabile a instanţelor judecătoreşti. În acest fel, preşedintele ar putea să dea măcar acum un răspuns faptic la scrisoarea primită din partea ARCB în ziua debutului celui de-al doilea mandat al său în fruntea ţării, scrisoare rămasă fără răspuns, la fel ca şi celelalte 19 ce i-au fost adresate în toţi aceşti ani“, declară ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite