SCANDAL Cazul femeii ucise de câini asmute Primăria şi ONG-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul femeii sfârtecate de maidanezi în curtea unui ADP din sectorul 5, în urmă cu două luni, naşte noi controvserse. Preşedintele Asociaţiei pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din cadrul Primăriei Capitalei a înaintat anchetatorilor noi acte, prin care arată că trei dintre cei 15 maidanezi care se aflau în curtea unde a murit Taniusa Stanchievici fuseseră adoptaţi de către Asociaţia „Cuţu, Cuţu”.

„La 20 februarie au fost scoşi câini de la această asociaţie şi lăsaţi în libertate. Sunt acte care dovedesc asta şi au fost înaintate procururilor care se ocupă de acest caz. Mai ştiu eu de încă 2.000 de maidanezi pe care <Cuţu, Cuţu> i-a scos din baza de date, au fost lăsaţi în libertate şi au muşcat o femeie în Parcul Plumbuita”, ne-a declarat directorul ASPA, Robert Lorentz.

ONG-ul riscă sanţiuni penale

Preşedinta „Cuţu, Cuţu”, Marcela Pîsla, îl acuză pe oficialul din primărie că nu are dovezi care să ateste că acei câini se aflau în custodia ONG-ului. „A făcut publice nişte numere de crotalii, susţinând că erau câinii noştri, doar ca să se răzbune pentru că am susţinut că ei nu fac nimic cu banii pe care îi primesc. Directorul ASPA a fost în haită atunci când a fost muşcată femeia, ca să ştie exact că cei trei câini au ucis-o pe femeie?”, a răspuns Pîsla.

Deşi invocă existenţa unor acte care dovedesc că acei câini care au ucis-o pe femeia din curtea ADP-ului apaţineau acestei organizaţii, oficialul ASPA a ţinut să menţioneze că acesta este doar vinovatul moral al tragediei: „<Cuţu, Cuţu> nu e vinovat că a scos câinii în stradă. Până la urmă, a fost semnat doar un act administrativ, pentru că nicio asociaţie nu-şi crează obligaţii faţă de maidanezi”.

Surse din cadrul Poliţiei Animalelor, un alt ONG care anchetează acest caz au confirmat că aceşti câini s-au aflat în îngrijirea ONG-ului „Cuţu, Cuţu” şi că reprezentantul oficial al asociaţiei riscă sancţiuni penale.

Victima maidanezilor, Taniusa Stanchievici (49 de ani), a fost atacată de câini după ce a intrat în curtea ADP-ului pentru a recupera un container în care urma să strângă eletrocasnice vechi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite