Sava: Acoperişul Arenei Naţionale arde ca hârtia, e vorba să supun 55.000 de oameni la un pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei, a declarat, joi, că materialul din care este făcut acoperişul Arenei Naţionale arde ca hârtia şi, dacă ar redeschide stadionul, ar supune 55.000 de oameni la un pericol.

”Lumea nu ţine cont de ce înseamna legislaţie. Se spune ca acel material nu are agrement, s-au facut teste şi spun că acel material este clasa C, adică arde ca hârtia. (...) Nu e vorba să îmi asum responsabilitatea. E vorba să supun 55.000 de oameni la un pericol, lucru pe care nu o să îl fac niciodată”, a spus Răzvan Sava.

Adjunctul inspectorului general al IGSU, Benone-Gabriel Duduc, a declarat, în urmă cu două săptămâni, după o inspecţie la Arena Naţională, că stadionul s-ar putea redeschide dacă Primăria Capitalei şi organizatorii de evenimente îşi vor asuma măsurile de securitate la incendiu.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, la 22 februarie, că federaţia îşi asumă răspunderea pentru organizarea meciului cu Spania, din 27 martie, pe Arena Naţională. La 23 februarie, Burleanu a trimis o scrisoare către Consiliul General al Municipiului Bucureşti în care a cerut o hotărâre pentru ca Primăria Capitalei să-şi asume răspunderea pentru redeschiderea Arenei Naţionale şi a ameninţat cu instanţa în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla.

Ca răspuns la aceaste solicitări, reprezentanţii primăriei au precizat că nu vor redeschide Arena Naţională fără o bază legală.

Sava a anunţat, luni, că îşi menţine punctul de vedere de a nu accepta redeschiderea Arenei Naţionale, răspunzându-i astfel preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, care l-a acuzat de populism.

Burleanu a cerut ca Arena Naţională să fie dată în administrarea Federaţiei Române de Fotbal, susţinând că forul pe care îl conduce ar exploata mai bine stadionul. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite