UPDATE Jurnalist Antena 3, prins dându-se consilier al primarului Onţanu pentru a obţine sarmale. Ziaristul susţine că a fost vorba de o investigaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalistul Antena 3 s-ar fi dat consilier al primarului Neculai Onţanu pentru a obţine sarmale de la mai multe restaurante FOTO Adevărul
Jurnalistul Antena 3 s-ar fi dat consilier al primarului Neculai Onţanu pentru a obţine sarmale de la mai multe restaurante FOTO Adevărul

Un jurnalist al postului de televiziune Antena 3 ar fi încercat să obţină sarmale de la mai multe restaurante sub pretextul că este consilier al primarului Sectorului 2 din Capitală, Neculai Onţanu, şi că s-ar ocupa de organizarea festivităţilor de 1 Decembrie. Conducerile restaurantelor au sesizat fapta la Poliţie. În replică, jurnalistul spune că este vorba de o investigaţie jurnalistică şi că se încearcă intimdarea sa.

UPDATE În cadrul unei intervenţii televizate de pe postul Antena 3, jurnalistul în cauză a explicat că a fost vorba despre o investigaţie jurnalistică prin care se demonstra faptul că primarul Neculai Onţanu se foloseşte de Poliţia Locală Sector 2 pentru a primi „donaţii“ de la agenţi economici din sector.

„Care verificări făcute de poliţiştii locali? După ce am stat de vorbă cu şeful Direcţiei Control de la Poliţia Locală Sector 2, Daiana Tănăsescu, m-am recomandat şi am spus că sunt de la Antena 3, nu am ascuns nicio secundă acest lucru. Avem o listă cu 20 de firme antamate în această acţiune de împărţire de sarmale de 1 Decembrie. Nu există niciun contract oficial, este sub formă de donaţie. Noi am vrut să vedem până unde merge absurdul situaţiei aşa că noi am plusat, am cerut şi mai multe sarmale. Numărul a fost suplimentat, anul trecut erau 67.000 de sarmale şi acum sunt 100.000. Culmea este că ne ieşea.
În urma telefoanelor date, ni s-a demonstrat că toată această acţiune este coordonată de Poliţia Locală la cel mai înalt nivel. Aşadar, domnul Onţanu nu doar că foloseşte instituţiile subordonate Primăriei, dar practic le-a făcut preş. Acum colectează ca un cămătar sarmale. Plângerea este făcută în jurul unui personaj (consilierul primarului-nota red.) care nu există. Numai în cadrul Primăriei Sectorului 2 se întâmplă aceste lucruri“
, a explicat jurnalistul.  

------------------------------------- 

Un jurnalist Antena 3 s-ar fi dat drept consilier al Primarul Neculai Onţanu spunând că se numeşte Marius Hristov. Sub identitate falsă acesta ar fi sunat în cursul zilei de joi, 28 noiembrie, la unele restaurante din Bucureşti solicitând anumite cantităţi de sarmale. Pretextul a fost că sarmalele urmau să fie folosite de către edilul Sectorului 2, Neculai Onţanu, în data de 1 Decembrie, cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 2, emis către redacţia „Adevărul“, solicitarea a părut în neregulă conducerii restaurantelor, motiv pentru care aceştia au semnalat cazul Poliţiei Locale a Sectorului 2.

Cu ocazia verificărilor făcute de poliţiştii locali ai Sectorului 2 a reieşit faptul că sub numele aşa - zisului consilier al Primarului Neculai Onţanu se ascunde Ionuţ Cristache, jurnalist al postului de televiziune Antena 3, mai arată sursa citată.

Împotriva jurnalistului Ionuţ Cristache de la Antena 3, Poliţia Locală a Sectorului 2 a decis să facă plângere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi escrocherie.

„Cu această ocazie, edilul Sectorului 2 trage un semnal de alarmă faţă de asemenea practici ilegale la care recurg anumite persoane (mai nou şi jurnaliştii postului de televiziune Antena 3), care doresc să obţină diverse avantaje, pretinzând că reprezintă instituţii sau persoane publice“, se arată în comunicatul citat.

Pe aceeaşi temă:

Două românce din Italia, arestate la domiciliu după ce ar fi obţinut ilegal de la un italian 500.000 de euro

Două românce sunt acuzate de autorităţile din Italia că ar fi convins un italian de 59 de ani, care ar avea probleme psihice, să semneze nişte cecuri bancare în valoare de cel puţin 500.000 de euro, potrivit publicaţiei italiene „Firenze Post“. Acestea au fost arestate preventiv la domiciliu sub acuzaţia de escrocherie.,

Metoda “accidentul” face noi victime

Încă două brăilence, dintr-un lung şir de păcăliţi,  au picat în plasa escrocilor care au profitat de emoţia femeilor anunţate prin telefon că rude apropriate au suferit un accident rutier. De aici şi până a respecta indicaţiile de încărcare cartele telefonică, nu a mai fost decât un pas.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite