Săptămâna viitoare va fi deschis primul centru de sănătate mintală din Ferentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul centru de sănătate mintală din Ferentari va fi inaugurat săptămâna viitoare. „Centrul de Bine“ va acorda servicii de informare şi educaţie pentru sănătate mintală, servicii de investigare, testare şi diagnosticare a tulburărilor psihice, precum şi servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie, în perioada noiembrie 2018-februarie 2019.

Spaţiul care găzduieşte Centrul de Bine este situat în Sos. Sălaj nr. 284 A, sector 5, Bucureşti, la etajul 1, într-un cadru generos care reuneşte o sală de întâlniri de grup şi un spaţiu dedicat intervenţiilor private în domeniul psihologiei.

Personalul Centrului este alcătuit din specialişti în psihologie şi personal de suport vizând facilitarea comunitară. Serviciile acordate la centru includ:

- Servicii de suport persoanelor care se confruntă cu boli cronice, vizând aderenţa la tratament şi prevenirea apariţiei unor complicaţii, inclusiv psihice (depresii, tulburări anxioase).

- Servicii care vizează diagnosticarea tulburărilor psihice, psihoterapie şi consiliere privind posibilităţi de îngrijire, inclusiv recomandarea paşilor de urmat pentru obţinerea serviciilor de tratament în Bucureşti

- Servicii de informare şi consiliere psihologică, acordând o importanţă mai mare unor perioade bio-psihologice particulare ale vieţii (sarcina, lehuzia, menopauza/andropauză) sau dificile (decese în familie, divorţ, şomaj, violenţă în familie etc.). Această activitate va viza lucru cu grupuri de suport şi lucru individual cu beneficiarii.

Accesul este gratuit, pe bază de programare

Accesul la toate aceste servicii este gratuit şi vor fi realizate la sediul Centrului de Bine pe bază de programare, de luni până vineri, într-un interval orar stabilit de comun acord cu specialiştii.

Centrul de Bine va mai găzdui în această perioada activităţi educative dedicate elevilor, vizând prevenţia consumului de alcool şi droguri şi educaţie despre corp, în parteneriat cu şcolile din Ferentari.

De asemenea, în fiecare lună vor avea loc ateliere de weekend pentru tineri (15-21 de ani), pe teme precum educaţia sexuală, psihoigiena, profilaxia adicţiei de substanţe şi a bolilor cu transmitere sexuală, incluzând informaţii, elemente de dezvoltare personală şi activităţi interactive.

Tinerii care doresc participe la atelierele de weekend sunt aşteptaţi se înscrie, în limita locurilor disponibile (40 de locuri).

O asociaţie pentru comunitate şi persoanele dezavantajate

Asociaţia easyECO, înfiinţată în 2006, îşi propune, în urmă reorganizării juridice şi de program din anul 2017, prin intermediul celor trei direcţii principale, Educaţie, Comunităţi, Oportunităţi, să faciliteze accesul la educaţie formală şi non-formală şi să susţină drepturile comunităţilor dezavantajate şi minorităţilor, prin crearea unor oportunităţi reale de integrare şi dezvoltare şi prin conştientizarea problematicii acestora de către societate, instituţii şi alţi factori de decizie.

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite