S-a trezit Iliescu să vorbească despre fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care îl cunosc pe Sorin Cîrţu nu au reacţionat în vreun fel în momentul în care fostul antrenor al CFR-ului a spart plexiglasul băncii de rezervă de pe arena St. Jakob Park din Basel.

În cariera de 22 de ani de antrenorat, Cîrţu ne-a obişnuit cu crizele de pe margine, cu loviturile de cap şi picioare date în bănci, cu pumni aruncaţi în aer şi cuvinte adresate fotbaliştilor, pe care nu le găseşti în DEX. Sorinaccio respiră prin fotbal, iar fanii Craiovei Maxima şi-l amintesc pe Cîrţu ca un artist al balonului, ca pe un jucător de geniu care înscria din poziţii imposibile şi se distra cu fundaşii adverşi, iar ca antrenor toţi îl ştiu plin de carismă, foarte violent şi acid.

Gestul antrenorului Cîrţu este de condamnat, mai ales că nu antrena de pe marginea Orodelului, la Cupa Satelor, ci în Liga Campionilor. Sorin şi-a cerut scuze, a fost amendat, va plăti...dar enervantă este reacţia lui Ion Iliescu.

Bătrânelul, care a distrus România, care nu răspunde nici astăzi pentru crimele revoluţiei sau mineriadele oribile din 1990 şi afişează zâmbetul pervers al Jokerului, s-a trezit să îl condamne pe Sorinaccio că a spart un geam din plastic, uitând cum graţia personaje gen Iosif Veverca şi Miron Cosma sau îl decora pe Vadim Tudor cu ordinul „Steaua României”. Cel mai grotesc personaj al României post-revoluţionare îi dă lecţii de moralitate unui antrenor de fotbal, care apropo, nu este plătit de Academia Română să predea literatura jucătorilor sau să îi înveţe cum să dribleze corect cu acorduri gramaticale. Aşa că Ionel, Ionelule, dacă Sorinaccio şi-a făcut mea culpa, tu când o să-ţi ceri scuze în genunchi unei ţări pe care ai călcat-o în picioare mai rău decât gazoanele călcate de ghetele lui Cîrţu. Măcar Cîrţu a făcut-o cu respect!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite