FOTO S-a redeschis Grădina Japoneză din parcul Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Japoneză din parcul Herăstrău a fost redeschisă publicului. Lucrările de reabilitare, revitalizare şi reamenajare peisagistică a Grădinii Japoneze au fost făcute prin ALPAB, cu sprijinul peisagistilor recomandaţi de Ambasada Japoniei în România şi al specialiştilor Universităţii de Arhitectură "Ion Mincu".

GALERIE FOTO

Refacerea acestui obiectiv turistic a presupus crearea unui peisaj coerent şi unitar, prin lucrări de reabilitare tehnico-administrative, precum refacerea zonei mai înalte numite 'Muntele', reamenajarea aleilor pietruite, refacerea gardului ornamental, dar şi lucrări de întreţinere aplicate materialului dendrologic, respectiv a pinilor şi a cireşilor japonezi.

Pentru a păstra specificul şi particularitatea amenajării peisagistice acestui tip de grădina, ALPAB a plantat, din serele proprii, un număr de 10 arţari japonezi şi 481 de azalee.

Plantarea de  material dendro - floricol decorativ  a fost executată astfel încât, pe parcursul celor patru anotimpuri,  să fie creat un peisaj deosebit prin paleta de culori diversificată a frunzelor şi  florilor decorative.

Grădina Japoneză a fost creată în urmă cu 20 de ani la iniţiativa şi cu implicarea directă a Ambasadei Japoniei în România. În decursul timpului, peisajul iniţial din cadrul acestei grădini s-a degradat treptat, prin urmare au fost necesare lucrări de reabilitare, revitalizare şi reamenajare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite