S-a oprit timpul în Capitală FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterii „Adevărul de Seară“ au verificat, azi-dimineaţă, ceasurile din buricul Capitalei. La ora 10.00, toate cele şapte orologii arătau, fiecare, altă oră: unele sunt de ani buni „îngheţate”, altele merg cu câteva minute înainte. 

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Dacă ţi-ai uitat ceasul acasă, cele de pe bulevardele din centrul Capitalei nu te vor ajuta pentru că nu funcţionează. Astfel, limbile ceasului de pe faimoasa clădire a Ministerului Agriculturii, situată pe Bulevardul Carol I nr 24, au rămas înţepenite la ora 2.20.

Ţăranii care vând fructe şi legume, în fiecare weekend, în curtea ministerului nici măcar nu ştiau de existenţa unui ceas pe faţada clădirii. „Vin de astă-vară aici cu marfă. Nu ştiam că e ceas acolo, sus“, a spus râzând Doina, o ţărancă din Argeş. În schimb, paznicul zgribulit, ascuns în cămăruţa lui albă, ne-a spus, cu nonşalanţă, că ceasul merge. „Cum nu merge ceasul?! Merge! O să vină cineva de la Primărie să-l repare! Nu astăzi, dar o să vină!“, răspunde el, apărându-şi instituţia pentru care lucrează.

image

Ceasul  C  E  C-ului, cu 10 minute înainte

Atât bucureştenii, cât şi turiştii care străbat Calea Victoriei vor fi mereu în întârziere. În urma experimentului făcut azi-dimineaţă, la ora 10.00 fix, am demonstrat că limbile ceasului de la CEC erau deja înainte cu zece minute.

Şi poliţistul comunitar din cabina amplasată în faţa clădirii a remarcat defecţiunea: „De un an jumătate, de când lucrez eu aici, nu l-am văzut stricat. Îmi arunc ochii din când în când şi e doar cu un minut sau două mai înainte“. Nici cei care ajung pe lângă clădirea Ministerului Industriilor, tot de pe Calea Victoriei, n-ar trebui să-şi potrivească ceasul după vreun orologiu stradal.

Pe faţade sunt cocoţate două ceasuri cărora le-au îngheţat limbile la 1.48, respectiv 5.52. Câţiva paşi mai departe, pe imobilul în care se află şi televiziunea B1, sunt alte ceasuri care funcţionează tot după reguli numai de ele ştiute. Au literele sărite şi limbile ruginite şi cu greu ţi-ai putea de seama că timpul „a îngheţat” la 1.50, respectiv 5.36.



În aceeaşi zonă, la 10.00 fix, ceasul de pe Biserica Luterană arăta 13.26, iar ceasul stradal instalat vizavi indica 10.40. „Eu stau în zonă şi de câte ori aştept la semnafor mi-ar folosi să ştiu ce oră e.

image

Păcat sunt stricate toate“, se plânge Emanuela State, o bucureşteancă în vârstă de 54 de ani. Orologiul din faţa Hotelului Intercontinental arăta azi-dimineaţă, pe ambele părţi, aceeaşi oră: 8.15. Singurele ceasuri care merg, dar care au costat municipalitatea o avoere (35.000 de euro fiecare) sunt cele achiziţionate anul trecut de Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement. Primele două au fost deja montate în Pieţele Constituţiei şi Universităţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite