S-a deschis circulaţia pe noua bandă de pe Fabrica de Glucoză, deşi primarul a promis două benzi. Când va fi gata şoseaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia pe şoseaua Fabrica de Glucoză a fost mutată sâmbătă dimineaţa pe o bandă nou construită, anunţă Primăria Muncipiului Bucureşti. Anterior, Primăria anunţase că va da în folosinţă două benzi de circulaţie, până la finalul anului. Planurile iniţiale erau de finalizare a lucrărilor în acest an.

„Cu aprobarea şi ajutorul Poliţiei Rutiere şi a Poliţiei Locale, la ora 6:30 circulaţia pe Şoseaua Fabrica de Glucoză a fost mutată provizoriu, tot pe un singur sens, pe bucata construită de la zero în aproape un an. Astfel, între Şoseaua Petricani-Nod A3 şi Bd. Barbu Văcărescu se circulă acum în condiţii bune. De acum, constructorul se mută cu utilajele pe bucata veche a şoselei pentru decopertări, reconstrucţia trotuarelor şi turnarea noilor straturi de asfalt. În funcţie de condiţiile meteorologice, lucrarea se poate finaliza în primăvară. Ultimul strat de asfalt, cel de uzură, va fi turnat la final, pe întreaga şosea. Pentru acest proiect, au fost realizate relocări complete ale reţelelor de apă, canalizare, gaze naturale şi electricitate. De asemenea, a fost proiectată o variantă mai uşoară de ieşire a bucureştenilor care locuiesc în zona Intrarea Chefalului”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

În octombrie, primarul Gabriela Firea spunea că, deşi nu va termina până la finalul anului lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză, până la respectivul termen se vor deschide circulaţiei două benzi. 

Proiectul noii şosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între Şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

„Intersecţiile pe care Şoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate şi va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spaţii verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat.Proiectul prevede şi amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare şi semaforizare pe anumite segmente”, arată Primăria Muncipiului Bucureşti.

Dirigenţia de şantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti, iar executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup - Tracon - Primacons Group. Costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite