FOTO A 11-a duminică de proteste faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană. Manifestaţia s-a încheiat fără incidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii au anunţat că astăzi vor renunţa la marş FOTO Arhiva Adevărul
Protestatarii au anunţat că astăzi vor renunţa la marş FOTO Arhiva Adevărul

Capitala s-a transformat, duminică, în scena protestelor, aşa cum se întâmplă de săptămâni bune. Pe lângă manifestaţia celor care cer reintroducerea monarhiei în România, bucureştenii care contestă proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană organizează un nou protest.

UPDATE 22.10 Manifestanţii se pregătesc să plece spre casă. După circa şase ore de protest static faţă de proiectul de exploatare minieră de la  Roşia Montană, oamenii au anunţat că vor protesta şi zilele viitoare. Manifestaţia s-a încheiat fără incidente.

UPDATE ora 19.45: Pe scenă s-au urcat doi băieţi care au început să cânte o melodie special compusă pentru Roşia Montană.

UPDATE ora 19.41: Vasluienii mai spun că joi se vor duce să-l „dea jos pe prefectul de Vaslui, pentru că este trădător“. Oamenii îl acuză pe prefectul de Vaslui, Radu Renga, că a atacat referendumul care trebuia să aibă loc pe 24 noiembrie. 

Un reprezentant al grupului de sosit de la Pungeşti s-a urcat pe scena improvizată în Piaţa Universităţii şi povesteşte ce s-a întâmplat la Pungeşti.

UPDATE ora 19.31: O parte a protestatarilor a plecat în marş, spre Naşul TV. De la Pungeşti, Vaslui, au ajuns aproximativ 100 de oameni. Aceştia spun că se vor întoarce la Vaslui tot în seara asta şi că sunt hotărâţi să-l dea jos de primarul de la Pungeşti. Oamenii mai spun că duminica viitoare vor pleca la Bruxelles.

UPDATE ora 19.00 În mijlocul protestatarilor a fost amplasat un videoproiector şi sunt proiectate mesaje de informare. Oamenii câmtă şi agită sticle cu pietricele.

UPDATE 17.26 Numărul protestatarilor creşte, iar oamenii scandează: „Uniţi salvăm“. 

UPDATE 17.24 Protestatarii au amenajat o scenă pe care au pus o scândură de care au agăţat două baloane: pe unul scria Gold Corporation, iar pe celălalt Roşia Montană. Când copiii au spart balonul pe care scria Gold Corporation au curs din el foiţe negre care simbolizau cianura, iar când l-au spart pe cel pe care scria Roşia Montană, au curs foiţe colorate.

proteste rosia 6 edi enea

UPDATE ora 17.40 Jandarmii spun că în Piaţa Universităţii se află, la această oră, în jur de 500 de persoane. Protestatarii vor desena o frunză verde-roşie, simbolul campaniei Salvaţi Roşia Montană, pe o pânză pe care o vor expune la Paris. 

UPDATE ora 17.35 Şerban Suru, reprezentantul legionarilor, a declarat că a venit săî-i demonstreze premierului Victor Ponta că grupul legionarilor nu protestează violent.

UPDATE ora 17.08 Au ajuns şi aproximativ 20 de legionari. Aceştia au un banner pe care scrie: „Guvernanţi, chemaţi minerii RMCG!“. 

UPDATE ora 17.06 Protestatarilor li s-a alăturat un grup de biciclişti care şi-au aşezat bicicletele cu roţile în sus. La o masă sunt câţiva copii care desenează şi a fost fost amplasat şi un cort unde intră cei mici. Au sosit cinci protestatri care au un banner pe care scrie: „Suntem liberi din 1848, nu vrem cianură şi fractură“.

UPDATE ora 16.50: În Piaţa Universităţii sunt peste 100 de oameni care au început să amenajeze mese pentru atelierele anunţate. Protestatarii spun că li se alătura şi o parte a celor care fost la marşul pentru monarhie.

UPDATE ora 16.42: Tot în Piaţa Universităţii, de la ora 17.00 la ora 19.00, este aprobată o adunare publică a celor din Legiunea Arhanghelului Mihail.

UPDATE ora 16.25: În Piaţa Universiţătii s-au adunat câteva zeci de persoane. De asemenea, sunt aşteptate două autocare cu protestatari de la Pungeşti, Vaslui. Aceştia vor ajunge în jurul orei 19.00, fiind în jur de 60-70 de persoane.

Aceştia au anunţat că vor înlocui celebrul marş cu amenjarea mai multor colţuri tematice, protestând într-un mod inedit.

Manifestaţia va începe la ora 16.00, în Piaţa Universităţii, iar protestatarii îşi vor striga nemulţumirea în timp ce vor organiza mai multe zone tematice. Astfel, după cum se anunţă pe pagina de Facebook a evenimentului, vor fi amenajate alteliere de bannere, diferite „colţuri“ de informarea, dar şi zone în care se vor pune la cale planurile de atac şi strategiile.

Cei care vor lua parte la protest se vor înarma cu vopsea, pensule şi cretă, încercând să protesteze într-un mod creativ, după cum susţin organizatorii.

Reporterii „Adevărul“ vă vor ţine la curent cu evenimentele din timpul marşului

Pe aceeaşi temă:

Protestele continuă în Capitală: marşul Roşia Montană se transformă în „colţuri tematice“, în timp ce alţi bucureşteni cer reintroducerea monarhiei în România

Salvează Roşia Montană direct de pe telefonul mobil

EXCLUSIV Raportul care poate opri exploatarea RMGC. Cercetătorii britanici au confirmat: Roşia Montană merită să fie conservată ca sit UNESCO

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite