Retrospectiva protestelor din toamnă, organizată sub forma unei expoziţii în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia non-guvernamentală „Nişte Cetăţeni“ organizează o expoziţie dedicată protestelor de stradă, ce au avut loc toamna trecută în Capitală, prin care oamenii s-au opus proiectului minier de la Roşia Montană. Pe lângă expoziţia în sine cu imagini şi pancarte de la proteste, vor avea aloc şi dezbateri şi ateliere de implicare civică.

Vernisajul are loc joi, 20 martie, la Galeria IX de pe Bulevardul Aviatorilor numărul 9. Organizatorii îşi propun să facă o retrospectivă a protestelor din toamna anului trecut, considerate a fi „cele mai creative“.

„Dacă ai strigat «Uniţi Salvăm» mărşăluind prin cartiere sau ai ocupat bulevarde în septembrie, vino să vedem la rece ce impact au avut protestele. Dacă n-ai luat parte la proteste, vino să afli cine sunt protestatarii şi ce i-a împins la nesupunere civică“, este descris evenimentul pe pagina de Facebook.

Cei interesaţi de expoziţie şi care au participat la proteste sunt îndemnaţi să aducă cu ei pancarte sau orice alte elemente folosite la marşurile de amploare care au avut loc în Bucureşti anul trecut.

Expoziţia va fi împărţită în mai multe categorii, printre care şi foto, video, ilustraţie, pictură, muzică, live act, documentare. Evenimentul ar urma să fie găzduit timp de o lună.

Mai puteţi citi:

Declaraţie de dragoste în stil ecologist. Dragobete petrecut în stradă, cu „Două inimi româneşti, Roşia şi Pungeşti“

Un grup de activişti constănţeni a manifestat luni, 24 februarie, în diferite puncte din oraş. Ecologiştii au purtat o lozincă pe care desenaseră două inimi îmbinate, roşie şi verde, reprezentând Roşia Montană - Alba şi Pungeşti - Vaslui.

1883 de ani de la atestarea localităţii Roşia Montană, în Capitală: proiecţii de film, dezbateri şi noi proteste de stradă

Asociaţia Alburnus Maior şi Asociaţia Bucureşti anunţă organizarea mai multor evenimente în 40 de oraşe din ţară cu ocazia împlinirii a 1883 de ani de la atestarea documentară a localităţii Roşia Montană. În Capitală, vor avea loc proiecţii de documentare, dezbateri şi un concert live. Reluarea protestelor de stradă din Capitală este, de asemenea, anunţată pe reţelele sociale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite