Piaţa Victoriei, blocată miercuri de un nou protest al taximetriştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitingul taximetriştilor va bloca circulaţia până la ora 18.00 FOTOMediafax
Mitingul taximetriştilor va bloca circulaţia până la ora 18.00 FOTOMediafax

Cu ocazia mitingului organizat de taximetrişti în Piaţa Victoriei, în ziua de 17 aprilie a.c., în intervalul orar 06.00-18.00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat, marţi, că va organiza miercuri, 17 aprilie, în Piaţa Victoriei, un protest cu 5.000 de taxiuri împotriva Ordonanţei de Urgenţă „pentru menţinerea pirateriei”.

Protestul se va desfăşura în intervalul orar 6:00-18:00, în Piaţa Victoriei, şi ar urma să participe mai multe asociaţii, printre care şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

”Cerem Guvernului să renunţe la OUG pentru legalizarea pirateriei în transportul rutier de persoane şi nu înţelegem de ce un vicepremier îi asigură pe „piraţi” că le va rezolva problema prin OUG şi explică necesitatea legiferării prin ordonanţe de urgenţă ca necesitate, motivând urgenţa prin faptul că Preşedintele României trimite legile Parlamentului înapoi, pentru modificare”, se arată în comunicat.

Potrivit COTAR, Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii şi vicepremier, a făcut declaraţii din care reiese că s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru menţinerea pe piaţă a platformelor de ridesharing, iar protestul este îndreptat împotriva acestora.

”Chiar dacă se doreşte intrarea în legalitate a unor noi forme de transport rutier de persoane, acest lucru nu se poate face decât cu respectarea legislaţiei în vigoare. Prin OUG, Guvernul trece peste orice lege din această ţară. Nu există nicio urgenţă reală care să justifice o astfel de ordonanţă”, a declarat preşedintele COTAR-CNTR, filiala Timiş, Teodor Pesteleu.

Vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie:

- începând cu ora 06.00, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

- la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

- începând cu ora 06.00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Rute alternative

restrictii

- Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos.Bucureşti-Ploieşti;

- Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier şi solicită conducătorilor de autovehicule:

* să circule cu prudenţă;

* să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic;

* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate;

* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv;

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite