Restaurante şi cafenele bucureştene la zeci de metri înălţime: primul „roof bar“ din România se găseşte în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurantele bucureştene sunt situate la zeci de metri înălţime FOTO www.solerestaurant.ro
Restaurantele bucureştene sunt situate la zeci de metri înălţime FOTO www.solerestaurant.ro

În Bucureşti funcţionează o serie de baruri, terase, restaurante şi cafenele unde poţi să cinezi şi să bei un cockteil la zeci de metri înălţime faţă de sol.

Adevarul.ro vă prezintă patru restaurante bucureştene care se află la înălţime şi care le permit vizitatorilor să se bucure de o panoramă a Capitalei.

18 Lounge by Embassy

Printre restaurantele situate la cea mai mare înălţime din Capitală se numără şi 18 Lounge by Embassy, unul dintre locurile în care te poţi distra şi te poţi relaxa până în zori. Restaurantul se află la o înălţime de 75 de metri faţă de sol, iar mesele din interiorul restaurantului sunt aranjate în aşa fel încât să ofere o privelişte spectaculoasă asupra lacului Herăstrău şi a bulevardului Kiseleff.

embassy

Pereţii restaurantului sunt din sticlă, iar design-ul a fost creat special pentru o vizibilitate cât mai bună a celor care hotărăsc să treacă pragul restaurantului. În 18 Lounge pot fi savurate mai multe feluri de mâncare, bucătăria fiind cu specific internaţional şi influenţe meditaraneene.

În mod obişnuit, programul restaurantului începe la ora 12.00 şi se încheie în momentul în care pleacă ultimul client, dar în zilele în care se organizează evenimente, orarul este aranjat în funcţie de preferinţele clienţilor.

În zilele care nu găzduiesc evenimente, nu există momente artistice întreţinute de cântăreţi ori artişti, acest lucru devenind realitate doar în cadrul evenimentelor organizate, la cerinţa doritorilor.

Sky Bar, primul roof bar din România

Pe lista barurilor şi a restaurantelor aflate la înălţime se află şi Sky Bar, amenajat pe acoperişul unei clădiri de birouri din Capitală. Acesta este primul roof bar din România, în adevăratul sens al cuvântului, pentru că proiectul a fost luat de peste ocean, din Statele Unite ale Americii, potrivit reprezentanţilor acestuia.

Barul se află la etajul cinci, pe Calea Dorobanţilor, iar priveliştea oferită este una încântătoare. Ziua, locul este o adevărată oază de linişte şi verdeaţă, în timp ce sub lumina lunii se transformă în locul ideal pentru petreceri nocturne.

Deşi este amplasat pe acoperişul unei clădiri, barul este funcţional tot timpul anului, datorită unui acoperiş unic, creat special pentru a-i proteja de vremea rea pe cei care vin să se relaxeze şi să se distreze.

Pe lângă ghivecele care însufleţesc şi dau culoare locului, în interiorul barului este amenajată şi o cascadă, mai exact, un perete pe care curge un râu în miniatură.

În fiecare zi, primul roof bar din ţară îşi deschide porţile la ora 10.00 şi se închide mult după miezul nopţii, atunci când pleacă şi ultimul client, delectându-i pe doritori cu tipuri diverse de mâncare şi băuturi rafinate.

Sole restaurant & Luna bar

sole

La etajul 15 al unei clădiri de birouri din Bucureşti se găseşte restaurantul Sole. În fiecare zi, restaurantul se deschide la 11.30 şi timp de aproximativ patru ore este organizat un bufet suedez.
Cei care vor să se relaxeze „printre nori“ pot urca în restaurant cu liftul panoramic, după cum l-au denumit reprezentanţii acestuia. Mai exact, este vorba despre un lift cu pereţi din sticlă care le oferă amatorilor o călătorie rară în Bucureşti, 15 etaje în care pot admira o parte a bulevardului Iancu de Hunedoara, acolo unde sunt barul şi restaurantul.

Din restaurant se poate ieşi direct pe cele două terase de care acesta dispune, locuri neacoperite care pot fi folosite cu succes când vremea este frumoasă. Deseori, în restaurant se organizează evenimente.

Cei care aleg restaurantul se pot bucura de numeroase delicii cu influenţe mediteraneene, stick-uri şi paste. Din programul restaurantului şi al barului nu lipsesc momentele artistice, organizându-se în fiecare seară concerte. „În fiecare zi cântă cineva la pian, iar joi e o seară mai specială pentru că se organizează concerte şi cu alte instrumente“ , povesteşte unul dintre angajaţii restaurantului.

Allhambra, parte din interbelic la etajul zece

Allhambra completează lista restaurantelor „la înălţime“ ale Capitalei şi readuce o parte din savoarea perioadei interbelice, fiind situat la 35 de metri înălţime. În interior este o scenă pe care în fiecare seară concertează o trupă care interpretează cântece din perioada cuprinsă între cele două războaie.

Pe lângă restaurant, la etajul zece al clădirii mai sunt şi două terase neacoperite, funcţionale doar pe timp de vară. Printre atracţii se numără şi o cafenea la care se ascultă muzică veche, pentru copii find amenajat un loc special de joacă.

Restaurantul funcţionează în fiecare zi a săptămânii, exceptând ziua de luni, iar programul începe la ora 12.00 şi se încheie la o oră după miezul nopţii.

Citeşte şi Un restaurant spaniol, desemnat cel mai bun din lume

 S-a redeschis Sun Sensations Club în Capitală: plajă cu nisip, concerte şi atracţii pe plajă

 Trei ştranduri din Capitală se deschid pe 1 Mai.Unde poţi merge să faci o baie la piscină

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite