Terasa Mioriţa din Herăstrău, pusă la pământ de buldozerele Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control din cadrul Primăriei Capitalei au început, astăzi, demolarea Terasei Mioriţa, construcţie ridicată ilegal pe domeniul public în Parcul Herăstru, în zona Pavilionului H. Construcţia aparţine firmei Capivox Alexim SRL, societate care mai deţine şi chioşcuri în Herăstrău, dar şi în alte parcuri din Capitală.

 Reprezentaţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti au început astăzi, 10 martie, demolarea unei construcţii ilegale ridicate pe domeniul public, în Parcul Herăstrau, acţiunea având la bază o dispoziţie emisă de primarul general Sorin Oprescu.

„Construcţia aparţine societăţii comerciale Capivox Alexim S.R.L. care a executat fără autorizaţie de construire, pe terenul aparţinând domeniului public, construcţii în suprafaţă totală de 380 de metri pătraţi, respectiv: restaurant în suprafaţă de aproximativ 240de metri pătraţi; terasă de aproximativ 120 de metri pătraţi şi un chioşc de 20 de metri pătraţi, încălcând astfel prevederile legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (Legea 50/1991). Precizăm că proprietarul construcţiilor nu s-a conformat înştiinţării de desfiinţare a acestora, pe cont propriu, în termen de 72 de ore de la primirea somaţiei“, se arată într-un comunicat trimis de Primăria Capitalei. Cheltuielile aferente demolării vor fi imputate proprietarului construcţiei.

În ultimii cinci ani, în Capitala au fost desfiinţate în baza dispoziţiilor emise de  edilul-şef al Capitalei şi a sentinţelor judecătoreşti irevocabile, 1.457 de construcţii cu caracter provizoriu sau definitiv, edificate pe domeniul public sau privat al statului, fără autorizaţie de construire. Dintre acestea, 424 au fost demolate anul trecut.

Articole pe aceeaşi temă

„Se mutilează parcul Herăstrău“. Un bucureştean acuză Primăria de ilegalităţi. Muncipalitatea: „Toaletările sunt necesare pentru a salva copacii“

Hai să-ţi demolez Bucureştiul noaptea...

Mai multe chioşcuri insalubre vor fi demolate în sectorul 4 al Capitalei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite