REPORTAJ Marşurile mentalităţilor paralele: Bucharest Pride vs. Marşul Normalităţii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O doamnă credincioasă a intrat în discuţie cu un tânăr gay la Bucharest Pride 2019
O doamnă credincioasă a intrat în discuţie cu un tânăr gay la Bucharest Pride 2019

Sâmbătă, a fost ziua marşurilor în Capitală. La prânz, câteva sute de oameni au participat la „Marşul Normalităţii“, pentru a suştine familia întemeiată între un bărbat şi o femeie, iar câteva ore mai târziu a avut loc „Bucharest Pride 2019“, pentru susţinerea drepturilor comunităţi LGBTQIA+ . Reporterii Adevărul vă prezintă într-un reportaj video cum s-au văzut cele două manifestaţii din inima Capitalei.

La ora 12.00, copii, părinţi, bunici, călugări, împreună cu membrii Mişcării Noua Dreapta, s-au adunat în Piaţa Victoriei, de unde au pornit, „înarmaţi“ cu pancarte şi icoane, către Dealul Patriarhiei. „Marşul Normalităţii“ a fost dedicat „familiei naturale, întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie“. Participanţii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de parada homosexualilor şi perspectiva parteneriatelor civile între persoane de acelaşi sex, precum şi îngrijorările lor legate de viitorul neamului românesc, dar şi al omenirii, care, potrivit acestora, este pus în pericol de valul ideilor occidentale. Pentru a Cei prezenţi s-au rugat la Dumnezeu şi au cântat imnuri religioase.

Câteva ore mai târziu, la Marşul Diversităţii, atmosfera a fost cu totul diferită. Miile de persoane prezente au străbătut peste 2 kilometri pe Calea Victoriei, având ca punct final Piaţa Universităţii, umplând centrul Capitalei de culoare şi strigăte de fericire. Câţiva DJ au întretinut atmosfera din carele improvizate. Solidaritate şi egalitatea sunt cele două mesaje pentru care au militat mii de oameni la Bucharest Pride 2019, sărbătorind, totodată, împlinirea a 18 ani de la abrogarea articolului 200 care pedepsea cu închisoarea relaţiile între persone de acelasi sex.

Vă invităm să vedeţi cum a fost atmosfera celor două marşuri în reportajul de mai jos. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite