REFERENDUM Cele mai multe incidente făcute pe perioada campaniei pentru demiterea lui Traian Băsescu, petrecute în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a informat astăzi că în perioada campaniei pentru referendum, la nivel naţional, s-au înregistrat 120 de incidente, cele mai multe fiind reclamate în mediul urban.

Conform datelor statistice existente la nivelul MAI, în perioada campaniei pentru referendum de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu (7 - 28 iulie), au fost înregistrate, la nivel naţional, 120 de incidente constând în infracţiuni, contravenţii şi fapte de altă natură.

Din totalul incidentelor, cele mai numeroase s-au produs pe raza municipiului Bucureşti (21) şi a judeţelor: Buzău (12), Cluj (opt), Braşov (şapte), Gorj şi Dâmboviţa (câte şase).

Cele mai numeroase dintre acestea au fost reclamate în mediul urban (64 incidente, reprezentând 53,3 la sută), majoritatea fiind sesizate prin apelul de urgenţă 112.

3.100 de lei amendă şi avertismente scrise, date de MAI

Au fost înregistrate 46 de infracţiuni prin care acuzaţii au încercat să impiedice alegătorii să-şi poată exercita dreptul de a vota, cât şi a celor care au oferit sau au dat bani ori alte foloase pentru a-i determina să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului.

De asemenea, au fost aplicate 13 contravenţii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii si liniştii publice, una privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice şi opt la alte acte normative, pentru care au fost aplicate şase amenzi contravenţionale în valoare de 3.100 de lei şi şapte avertismente scrise.,

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a dispus ca cercetările şi soluţiile privind infracţiunile comise în timpul referendumului, printre care oferirea sau darea de bani şi împiedicarea participării la vot, să fie verificare de procurori de la parchetele curţilor de apel.

Acţiunea penală în cazul acestor infracţiuni se pune în mişcare din oficiu.

Cauzele vor fi înregistrate şi soluţionate la unitatea de parchet competentă din punct de vedere material şi teritorial, iar la nivelul fiecărui parchet de pe lângă curte de apel va fi desemnat un procuror care va verifica modul în care se efectuează cercetările şi soluţiile dispuse de către unităţile subordonate şi va analiza oportunitatea preluării cauzelor, în funcţie de împrejurările concrete şi natura faptei săvârşite, preciza Ministerul Public.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite