Reamenajarea Parcului Cişmigiu: se taie copaci, rămâne un singur loc de joacă, creşte numărul de chioşcuri şi terase şi se pavează peluza de pe axul parcului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frumoase parcuri din Bucureşti. Cişmigiu FOTO cismigiu.parc.ro

​HotNews.ro a obţinut proiectul de reamenajare a Parcului Cişmigiu, în cadrul căruia se vor face lucrări de circa 10 milioane de euro: se restaurează principalele elemente, creşte numărul de chioşcuri şi terase, zeci de arbori se taie, rămâne un loc de joacă.

Acesta prevede în linii mari păstrarea caracterului original al parcului şi restaurarea elementelor definitorii - zona La cetate, la buturugă, terasa de trandafiri, grota, izvoarele, lacul şi debarcaderul, însă propune creşterea numărului de terase şi chioşcuri de la 11 la 17, tăierea mai multor arbori, în principal bolnavi, uscaţi, nevaloroşi, desfiinţarea celor 3 locuri de joacă şi amenajarea unuia mare în zona Pieţei Walter Mărăcineanu, desfiinţarea spaţiului pentru câini, dar şi creşterea suprafeţei aleilor.

O altă propunere controversată este pavarea peluzei de pe axul parcului, scrie Hotnews.

Proiectul a fost obţinut pe surse. Primăria Capitalei nu l-a pus în dezbatere publică aşa cum ar fi fost firesc, fiind vorba de unul dintre cele mai importante parcuri din Bucureşti. Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că numărul de spaţii comerciale nu creşte, deşi planşele îi contrazic, şi confirmă că vor tăia circa 60 de arbori, despre care spun că sunt bolnavi. 

Proiect amenajare Parcul Cişmigiu

”În cadrul parcului se vor face desfiinţări ale următoarelor obiecte în vederea eliberării parcului şi a elementelor de mare valoare de elementele parazitare care imprimă o imagine dezolantă şi improprie: împrejmuiri parazitare şi inestetice în total dezacord cu statutul de monument al parcului, grupurile sanitare ecologice, chioşcuri, automate şi echipamente de divertisment, chioşcuri diverse, locurile de joacă cu amplasamente improprii în cadrul compoziţiei parcului, ţarcul de câini, rampă de gunoi cu amplasament impropriu în cadrul compoziţiei parcului, obiecte de mobilier urban şi decor distruse şi/sau cu aspect disonant faţă de specificul parcului.

Se vor reamplasa chioşcurile cu aparenţă „1900” pe noile amplasamente prevăzute prin propunerea de intervenţie cu racordare la utilităţi. Se va completa numărul de chioşcuri cu aparenţă „1900” conform propunerii. Toaletele publice se vor amenaja în cadrul clădirilor reabilitate construite pentru această utilizare. Locurile de joacă şi de sport se vor reamplasa conform propunerii”, se arată în proiectul obţinut de HotNews.ro.

Potrivit planşelor desenate, în acest moment sunt 11 spaţii comerciale (printre care Restaurantul Monte Carlo, La Bibliotecă, Terasă Debarcader, în rest fiind în principal chioşcuri). În plus, se propun 6 locaţii pentru spaţii comerciale. În plus, toate spaţiile comerciale se aranjează altfel. 

Imagine din proiectul obţinut de Hotnews:

Imagine indisponibilă
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite