Realizarea unei instalaţii de oxigen la Spitalul Modular Pipera, retrasă de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spital modular Pipera FOTO Inquam Photos / George Călin
Spital modular Pipera FOTO Inquam Photos / George Călin

Realizarea unei instalaţii de oxigen la Spitalul Modular Pipera a fost retrasă de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după ce consilierii USR au anunţat că nu vor susţine această iniţiativă.

Primarul Nicuşor Dan a vorbit, luni, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, despre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi. 

"Avem două subiecte importante pe ordinea de zi, în primul rând este instalaţia de oxigen de la Spitalul Modular din Pipera şi în ceea ce priveşte rectificarea sunt multe puncte, dar cel mai important dintre ele este acela care vizează contractul pentru 100 de tramvaie cu finanţare europeană şi acolo unde ar trebuie să facem o modificare în buget astfel încât să ne încadrăm în prevederile OUG 40 să nu fim în risc cu această finanţare europeană. În ceea ce priveşte Spitalul Modular, ştim discuţiile care au avut loc în Comisia de Sănătate, pentru că nu vreau să pun pe ordinea de zi un proiect care să fie respins de către majoritatea din Consiliul General, vreau să avem o scurtă discuţie la nivelul ordinii de zi şi în urma discuţiei exprimată de fiecare din grupurile de consilieri generali menţinem sau retrag proiectul de pe ordinea de zi. Dacă nu există consens pentru acest proiect e important să ne păstrăm posibilitatea ca până la sfârşitul anului să votăm un astfel de proiect", a afirmat primarul Capitalei. 

El a precizat că urmează valul 5 al pandemiei şi va fi nevoie de paturi cu instalaţii de oxigen. 

"Din punctul meu de vedere, urmează valul 5, o să fie un necesar pentru paturi care să aibă instalaţii de oxigen şi soluţia cea mai rapidă este pe acest Spitalul Modular din Pipera. Am avut discuţii cu proiectanţi, există o soluţie alternativă pentru două corpuri care ţin de spitalul nostru Victor Babeş, 81 sau 82 de paturi, numai că fiind pe o construcţie deja existentă este mai lungă ca şi timp”, a explicat Nicuşor Dan. 

Primarul a menţionat că există o solicitate a primului-ministru de asigurare a acestor paturi cu oxigen. 

"Este o solicitare a Guvernului, chiar a primului ministru, ca în cel mai scurt timp să asigurăm aceste paturi cu oxigen. Mai adaug că, conform legii, când impunem un proiect pe ordinea de zi, trebuie să ne referim la ofertă, fiind această chestiune am luat singura ofertă pe care am avut-o, cea de la Compania de Consolidări. Evident că nu suma de care vorbim acolo va fi suma pe care o vom plăti dacă vom face această investiţie, ci o sumă care va rezulta dintr-un proces de achiziţie”, a mai transmis Nicuşor Dan. 

Grupul consilierilor USR a anunţat că nu susţine acest proiect, explicând că "a pune o instalaţie de oxigen într-un spaţiu care nu este conform şi care pune în pericol siguranţa personalului medical şi al pacienţilor" nu este o idee susţinută de ei. 

Nicuşor Dan a afirmat că în aceste condiţii a propus retragerea acestui punct de pe ordinea de zi.

Spitalul Modular de la Pipera a fost operaţionalizat în luna octombrie.

Vă recomandăm şi: 

Aglomeraţie pe fluxul de plecări la Aeroportul Henri Coandă. Pasagerilor li se recomandă să se prezinte cu cel puţin 3 ore înainte de zbor

Femeie blocată într-o gură de aerisire. A intrat să salveze o pisică. Pompierii folosesc ulei pentru a o scoate | VIDEO

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite