REŢETĂ LA ANGAJARE Citeşte aici ce facultate trebuie să urmăm ca să ne găsim repede un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de la Electronică, Instalaţii sau Limbi şi Literaturi Străine sunt cei mai căutaţi de către angajatori în momentul de faţă.

Un sondaj realizat de BestJobs ne arată ce şanse avem să ne angajăm în funcţie de facultatea pe care am absolvit-o.

Primele trei în topul specializărilor preferate de angajatori sunt Facultatea de Electronică, Facultatea de Instalaţii şi Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine.

Următoarele locuri sunt ocupate de profilul tehnic: construcţii, mecanică, chimie, automatică şi calculatoare. Angajatorii mai caută şi absolvenţi de drept, litere, ştiinţe economice, fizică, telecomunicaţii, psihologie şi transporturi.

În ceea ce priveşte cele mai bune facultăţi, angajatorii consideră că, pe parte de Informatică, Universitatea din Bucureşti este cea mai bună. Pe Medicină, cel mai bine este cotată UMF Tîrgu Mureş, la egalitate cu Universitatea din Bucureşti şi UMF „Iuliu Haţieganu" din Cluj Napoca.

La specializarea „Inginerie" conduce Universitatea Politehnica din Bucureşti, pe „Economie" cea mai bună este ASE-ul, pe Drept- Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti. Absolvenţii de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" din Bucureşti sunt consideraţi cei mai buni pe specializarea „Arhitectură", iar pe Jurnalism se caută absolvenţii Universităţii Bucureşti.

Sondajul BestJobs mai arată că angajatorii preferă absolvenţii facultăţilor de stat- 29% dintre cei chestionaţi au spus că evită absolvenţii facultăţilor particulare.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite