Râul Dâmboviţa din Capitală, secat şi curăţat în zona Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţiunea s-ar putea realiza cel mai rapid în perioada anotimpului cald FOTO 123 RF
Operaţiunea s-ar putea realiza cel mai rapid în perioada anotimpului cald FOTO 123 RF

Râul Dâmboviţa va fi decolmatat în zona Unirii din Bucureşti, lucrările urmând să înceapă din 8 ianuarie şi să dureze zece zile. Decizia a fost anunţată de Administraţia Naţională Apele Române, ca măsură de prevenire a pericolului în cazul unui debit mare de apă.

Proiectul „Amenajarea complexă a râului Dâmboviţa în Municipiul Bucureşti” a prevăzut ca în secţiunea Piaţa Unirii, râul Dâmboviţa să fie sifonat pe sub pasajul rutier Unirii şi peste Magistrala II de metrou. Aceasta, în timp, a condus în această zonă la reducerea capacităţii de transport în cazul debitelor de ape mari, mai ales din cauza mâlului şi deşeurilor ce nu pot fi colectate din barcă de personalul de exploatare, potrivit instituţiei.

”Pentru a se preîntâmpina situaţiile de pericol în cazul apariţiei unor debite de ape mari, s-a hotărât realizarea unei operaţiuni de decolmatare a casetelor sifonării, astfel încât să se asigure funcţionarea în siguranţă a lucrărilor hidrotehnice”, se arată în comunicat.

În vederea decolmatării, porţiunile de canal din zona Unirea - Mărăşeşti trebuie lăsate la uscat, operaţiune care s-ar putea realiza cel mai rapid în perioada anotimpului cald, dar cu impact vizual şi olfactiv negativ pentru riverani şi trecători din cauza descompunerii algelor şi scoicilor, potrivit administraţiei.

”Din aceste considerente s-a prevăzut ca demararea lucrării de decolmatare a galeriilor de sifonare să înceapă cu data de 08 ianuarie 2018, dată de la care sperăm că temperaturile scăzute ne vor ajuta să minimizăm disconfortul pentru cetăţeni”, se arată în comunicat.

Pentru reducererea perioadei de timp în care vor fi realizate lucrările, administraţia are sprijinul autorităţilor locale, prin direcţiile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală şi prin operatorul serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare Apanova Bucureşti.

”Totodată, pentru menţinerea unui flux de apă minimal pe aceste zone de intervenţie se vor realiza batardouri de deviere şi punere la uscat ale incintelor de lucru. Estimăm că lucrările vor fi finalizate în termen de 10 zile”, se arată în comunicat.

Potrivit Digi 24, de pe albia Dâmboviţei au fost scoase alge, umbrele, o bilă folosită cândva pentru blocarea accesului auto pe trotuar, PET-uri, sticle, gunoaie. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite