Rahova şi Ferentariul, cele mai rău famate zone din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii şi-au spus părerea despre zonele oraşului şi  problemele întâmpinate zi de zi. În topul cartierelor bucureştene stă Zona de Nord, în timp ce Rahova şi Ferentari au primit o mulţime de minusuri din partea locuitorilor oraşului.

Locuitorii Capitalei din majoritatea cartierelor au creionat câteva situaţii care îi nemulţumesc. În general, starea drumurilor este una dintre cele mai grave probleme ale oraşului, în ochii bucureştenilor, arată o anchetă sociologică realizată de profesorii şi studenţii de la  Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Totuşi, lipsa locurilor de parcare, mizeria de pe străzi şi infracţionalitatea sunt principalele situaţii care le dau bătăi de cap locuitorilor din majoritatea cartierelor bucureştene.

Citeşte şi: Groapă de gunoi improvizată între blocuri

Vanghelie caută locuri de parcare cu elicopterul

Spre exemplu, în Berceni, curăţenia oraşului în topul problemelor din cartier. Un procent de 19 la sută dintre respondenţi s-au arătat nemulţumiţi de acest lucru.  Aici şi câinii comunitari apar ca o problemă serioasă pentru 14 la sută dintre bucureşteni. Pentru Rahova şi Ferentari, curăţenia a fost reclamată de 25 la sută dintre locuitori, în timp ce infracţionalitatea din zonă îi nemulţumeşte pe 19 la sută dintre ei. Cea mai mare parte dintre bucureştenii care locuiesc în Drumul Taberei, Ghencea, Crângaşi, Giuleşti, Colentinba şi Tei, Titan şi Balta Albă sunt şi ei nemulţumiţi de mizeria de pe străzi. Chiar şi în centrul Capitalei aceasta este o chestiune pe care oamenii o doresc rezolvată cât mai repede.

Nemulţumiţi de trafic şi locuri de parcare

Lipsa locurilor de parcare este o altă problemă în topul nemulţumirilor bucureştenilor. Un procent de 22 la sută dintre locuitorii din Militari s-au plâns că nu au unde să-şi lase maşina. La fel au făcut şi cei din Drumul Taberei şi Ghencea, Crângaşi, Giuleşti, Colentina, Tei, Baicului, Pantelimon şi în Centru.

Bucureştenii se mai simt ameninţaţi şi de gradul mare de delincvenţă din oraş. O mare parte dintre locuitorii din Zona de Nord a oraşului sau Rahova şi Ferentari, dar şi Baicului şi Pantelimon, Titan, Balta Albă, Dudeşti şi chiar Vitan sunt speriaţi de infracţiunile dese din cartier şi vor să se simtă în siguranţă. Aglomeraţia de pe şosele a fost reclamată de opt la sută dintre locuitorii din Drumul Taberei, Ghencea, Militari şi de mult mai multe persoane care locuiesc în Centru, în Zona de Nord, în Baicului, Pantelimon, Colentina, sau Tei.

Cu toate acestea, aproximativ un sfert dintre bucureştenii care au participat la sondaj au calificat Zona de Nord ca fiind cel mai bun cartier al oraşului. Cel mai rău în ochii bucureştenilor stau Rahova şi Ferentariul. Aproape 80 la sută dintre aceştia le-au calificat ca fiind cele mai rău famate zone din Capitală. Cercetarea a fost una de tip cantitativ şi a fost realizată pe un eşantion reprezentativ la nivelul oraşului, pentru populaţia de peste 18 ani. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite