RADET scumpeşte gigacaloria pentru a-şi acoperi pierderile şi a obţine un profit de 5%. Cât de mult vor creşte tarifele

RADET scumpeşte gigacaloria pentru a-şi acoperi pierderile şi a obţine un profit de 5%. Cât de mult vor creşte tarifele

În ciuda tuturor avariilor înregistrate în ultimele săptămâni, care au lăsat în frig mii de locuinţe, RADET cere majorarea tarifelor pentru a-şi recupera pierderile şi a obţine un profit de 5%. Scumpirile ar urma să fie operate în următorii 4 ani, din 2021 urmând să se revină la tariful normal. Propunerea va fi discutată joi în şedinţa Consiliului General al Muncipiului Bucureşti (CGMB).

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de săptămâna viitoare, RADET vrea să ajusteze preţurile de alimentare cu energie termică astfel:
 
„Se aprobă tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termică prin sistemul centralizat de încălzire a Municipiului Bucureşti, după cum urmează: a) tariful pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane, la un nivel de 167,87 lei/Gcal (fără TVA). b) tariful pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar, la un nivel de 100,58 lei/Gcal (fără TVA).
 
Se aprobă preţurile locale de facturare ale energiei termice furnizată consumatorilor non-casnici (agenţi economici) practicate de RADET Bucureşti la un nivel de 416,37/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT urbane şi centrale termice de cvartal şi 338,24 lei/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT proprii”, se arată în proiectul supus dezbaterii în şedinţa CGMB de pe 31 ianuarie.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările