RADET scumpeşte gigacaloria pentru a-şi acoperi pierderile şi a obţine un profit de 5%. Cât de mult vor creşte tarifele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda tuturor avariilor înregistrate în ultimele săptămâni, care au lăsat în frig mii de locuinţe, RADET cere majorarea tarifelor pentru a-şi recupera pierderile şi a obţine un profit de 5%. Scumpirile ar urma să fie operate în următorii 4 ani, din 2021 urmând să se revină la tariful normal. Propunerea va fi discutată joi în şedinţa Consiliului General al Muncipiului Bucureşti (CGMB).

Potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de săptămâna viitoare, RADET vrea să ajusteze preţurile de alimentare cu energie termică astfel:

„Se aprobă tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termică prin sistemul centralizat de încălzire a Municipiului Bucureşti, după cum urmează: a) tariful pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane, la un nivel de 167,87 lei/Gcal (fără TVA). b) tariful pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar, la un nivel de 100,58 lei/Gcal (fără TVA).

Se aprobă preţurile locale de facturare ale energiei termice furnizată consumatorilor non-casnici (agenţi economici) practicate de RADET Bucureşti la un nivel de 416,37/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT urbane şi centrale termice de cvartal şi 338,24 lei/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT proprii”, se arată în proiectul supus dezbaterii în şedinţa CGMB de pe 31 ianuarie.

RADET SCUMPIRE 1
radet scumpiri 2
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite