UPDATE: ELCEN poate asigura apă caldă pentru Bucureşti cu doar două centrale. RADET reia parţial furnizarea apei, iar situaţia va fi remediată total sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regia susţine că ELCEN nu şi-a respectat calendarul de revizii comunicat iniţial şi asumat de către RADET, ceea ce a dus la situaţia actuală
Regia susţine că ELCEN nu şi-a respectat calendarul de revizii comunicat iniţial şi asumat de către RADET, ceea ce a dus la situaţia actuală

Furnizarea apei calde la parametri normali a fost reluată parţial, în zonele Ştefan cel Mare, Aleea Circului, Judeţului, Oteşani, Colentina, şi ar putea fi reluată integral sâmbătă dimineaţă, informează Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice.

UPDATE: ELCEN dă asigurări că poate furniza apă caldă pentru Bucureşti cu doar două centrale

ELCEN poate livra apă caldă pentru toţi locuitorii Capitalei, cu numai două centrale, iar lipsa apei calde în mai multe zone ale Bucureştiului nu este din vina companiei, a declarat directorul tehnic al ELCEN, Constantin Dobre. El a precizat că respectivul calendar al reviziilor a fost stabilit împreună cu cei de la RADET, care administrează reţeaua de distribuţie a apei calde şi a energiei termice în Bucureşti şi care ştiu în permanenţă când au loc lucrările şi opririle la centralele ELCEN.

„Estimăm că mâine dimineaţă (sâmbătă, n.r.) întregul sistem de termoficare va fi în parametri optimi de funcţionare“, precizează RADET, informează News.ro.

Regia susţine că ELCEN nu şi-a respectat calendarul de revizii comunicat iniţial şi asumat de către RADET, ceea ce a dus la situaţia actuală.

„Calendarul de revizii ELCEN nu a fost respectat aşa cum era prevăzut iniţial şi asumat de către RADET, ceea ce a dus la situaţia actuală, de a nu putea fi livrată apa caldă locuitorilor din sectorul 2. Apa caldă ajungea în punctele termice la o temperatură care nu corespundea parametrilor contractuali, din cauză că parcurge în condiţiile actuale o distanţă de două ori mai mare decât în mod normal. Acesta este motivul sistării agentului termic“, preciza RADET într-un comunicat transmis vineri dimineaţă.

Conform calendarului anual de revizii comunicat de ELCEN pentru anul 2016, transmis către RADET în data de 2 februarie, CET Sud era programat să intre în revizie între 6 şi 26 iunie, iar CET Grozăveşti între 8 şi 28 august.

„În fapt, CET Sud a intrat în revizie pe 1 iunie, iar CET Grozăveşti a intrat pe 6 iunie, faţă de 8 august, cum era programat iniţial. În aceste condiţii, alimentarea consumatorilor deserviţi de către aceste centrale, respectiv locuitorii sectoarelor 2 şi 3, a fost preluată prin manevre în sistem, de CET Progresu şi CET Vest. Zonele Colentina şi Pantelimon sunt situate la cea mai mare distanţă de centralele din care se face în prezent alimentarea. Practic, apa caldă parcurge până în apartamentele bucureştenilor o distanţă de 14 kilometri, faţă de 7,5, cât era în mod normal, apa ajungând mai rece la consumator. Astfel, parametrii termici contractaţi de către clienţi nu pot fi asiguraţi”, se mai arăta în comunicat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite