Consilierii generali au aprobat suplimentarea bugetului RATB cu 44 de milioane de lei. RADET a primit doar 20 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetul RADET  a fost suplimentat cu 20 de milioane de lei FOTO Arhiva Adevărul
Bugetul RADET  a fost suplimentat cu 20 de milioane de lei FOTO Arhiva Adevărul

Consilierii generali au aprobat, joi, în şedinţa de îndată organizată de Sorin Oprescu, suplimentarea bugetului RATB cu 44 de milioane de lei. Banii vin din fondul de rezervă bugetară şi vor acoperi salariile angajaţilor, în timp ce alţi 20 de milioane de lei vor fi alocaţi suplimentar bugetului RADET.

Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, bugetul Primăriei a fost diminuat cu 69.944.000 de lei de la obiectivul de investiţii „Supralărgire Fabrica de Glucoză“, scrie Mediafax.

Consilierii generali au aprobat alocarea, din fondul de rezervă bugetară al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, sumei de 44 de milioane de lei pentru Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

Pe lângă aceşti bani au mai fost alocaţi peste 50 de milioane de lei Administraţiei Străzilor, aproximativ 7,5 milioane de lei Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, 6,8 milioane de lei Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement şi 6,8 milioane de lei unor instituţii de cultură.

De asemenea, Marcel Nicolaescu, viceprimarul Capitalei, a propus relocarea sumei de 20 de milioane de lei de la obiectivul de investiţii „Lărgirea străzii Braşov“ la obiectivul „Pasajul Mihai Bravu“.

În proiect se arată faptul că modificările adoptate de consilierii generali nu afectază echilibrul bugetar, fiind de fapt o redistribuire de sume în interiorul şi între bugetele instituţiilor.

RADET a primit 20 de milioane de lei

Un alt proiect aprobat de consilieri prevedea suplimentarea bugetului Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti, care a primit suma de 20 de milioane de lei.

Consilierul general PDL, Mircea Raicu, a declarat, joi, înaintea şedinţei de consiliu că RADET şi RATB sunt în pragul falimentului.

Pe aceeaşi temă:

Sorin Oprescu: „Bucureştiul nu rămâne fără căldură. N-am să onorez şmecheriile“. Preţul gigacaloriei pentru agenţii economici ar putea creşte

Mircea Raicu, consilier general PDL: „RADET şi RATB sunt în pragul falimentului“

Agenţii economici ar putea plăti până la 329 de lei pentru gigacalorie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite