RADET va furniza de miercuri căldură şi apă caldă la parametrii normali în cartierele Drumul Taberei şi Militari

RADET va furniza de miercuri căldură şi apă caldă la parametrii normali în cartierele Drumul Taberei şi Militari

Avaria din cartierele Drumul Taberei şi Militari a fost remediată, iar furnizarea agentului termic va fi reluată

Locuinţele din Drumul Taberei şi Militari care, din Ajunul Anului Nou, n-au mai primit căldură şi apă caldă la parametrii normali, din cauza unei avarii, vor primi de miercuri agent termic la valorile obişnuite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul interimar, Răzvan Sava, a anunţat că, începând din noaptea de marţi spre miercuri, vor fi încălzite gradual locuinţele afectate, astfel încât, miercuri dimineaţă, se va atinge nivelul de confort termic obişnuit, transmite Mediafax.

Sava a făcut anunţul în urma unei întâlniri cu ministrul Economiei Victor Grigorescu la care au participat şi reprezentanţi ai RADET şi ELCEN.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că se caută o modalitate ca bucureştenii afectaţi de scăderea temperaturilor în locuinţe în urma avariei, în perioada 31 decembrie - 6 ianuarie, să aibă facturile la întreţinere reduse corespunzător.

RADET a anunţat luni că furnizarea încălzirii şi apei calde în mai multe blocuri din Drumul Taberei şi Militari s-a făcut cu dificultate, din cauza parametrilor scăzuţi ai agentului termic livrat de ELCEN.

În schimb, ELCEN a susţinut, marţi, că furnizarea de căldură şi apă caldă sub parametri normali în cartierele Drumul Taberei şi Militari a fost cauzată de o avarie la CTE Bucureşti Vest, dar a pus la dispoziţia RADET capacităţi suplimentare de producţie, care au rămas însă neutilizate.

ELCEN, controlat de stat, prin Ministerul Energiei, este producătorul şi furnizorul de agent termic pentru RADET, responsabilă de distribuţie la nivelul Capitalei şi aflată în subordinea PMB. ELCEN are de recuperat de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezintă debitul principal (pentru marfa livrată), iar restul sunt penalităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: