RA-APPS a eşuat din nou în prima tentativă din anul acesta de a vinde Hotelul Triumf din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotel Trium FOTO Click!
Hotel Trium FOTO Click!

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a eşuat în prima tentativă din acest an de a vinde Hotelul Triumf din Bucureşti, unul dintre cele mai valoroase active din portofoliul regiei. Vânzarea nu a fost posibilă, întrucât la licitaţie nu s-a înscris niciun potenţial cumpărător.Astfel, spun reprezentanţii RA-APPS, urmează să fie organizată o a doua licitaţie.

Hotelul a fost scos la vânzare prin licitaţie la un preţ de pornire de 19,6 milioane euro, cu aproape 13 milioane euro mai puţin decât la precedenta tentativă de vânzare, din 2007, blocată în instanţă, scrie Mediafax.

Licitaţia este organizată în condiţiile în care RA-APPS şi-a accentuat pierderile în ultimii ani, iar consultanţi imobiliari au anunţat de mai multe ori că vânzarea activelor în condiţiile actualei ale pieţei nu este cea mai bună soluţie. Totodată, au atras atenţia şi asupra faptului că înfiinţarea unui fond imobiliar listat la bursă pentru administrarea activelor sau transferul acestor servicii către firme private sunt alternative la vânzarea individuală a proprietăţilor, care ar asigura o trans¬parenţă sporită şi un câştig mai bun pentru stat.

Hotelul Triumf din Capitală, clasificat la două stele, se află pe un teren de 15.000 de metri pătraţi lângă Bulevardul Kiseleff, zonă ultracentrală a Capitalei, şi dispune de 98 camere şi apartamente, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri şi o grădină de vară cu 60 de locuri.

Hotelul a mai fost scos la vânzare şi în luna ianuarie a anului 2007, dar licitaţia a fost contestată în instanţă de Athenee Phenix Group, controlată de compania Ana Hotels a omului de afaceri George Copos. La licitaţie s-au prezentat atunci companiile Roses Residential Park Bucureşti, BEA Hotels Eastern Europe România şi Athenee Phenix Group, dar comisia RA-APPS a constatat că scrisoarea de garanţie bancară depusă de Athenee Phenix, care deţine hotelul Athenee Palace Hilton, nu îndeplinea criteriile de înscriere. Athenee Phenix Group a fost descalificată, iar licitaţia a fost anulată, deoarece condiţiile de participare impuneau existenţa a cel puţin trei oferte valabile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite