Punct de informare despre metroul din Drumul Taberei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metrorex, în parteneriat cu consorţiul de firme Astaldi, FCC Construccion, Delta ACM şi AB Construct, va lansa vineri, la ora 12.00, un punct de informare pentru Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon.

Acesta are ca scop să asigure un dialog transparent şi permanent cu locuitorii Capitalei.

Punctul de informare dedicat Magistralei 5 este situat în vecinătatea Pieţei Drumul Taberei, la intersecţia Bd. Drumul Taberei cu str. Braşov, într-un punct accesibil locuitorilor sectoarelor 5 şi 6. Programul de acces al cetăţenilor este zilnic, de luni până sâmbătă, între orele 10.00 şi 13.00 respectiv 17.00 şi 20.00 şi duminică, între orele 8.00 şi 13.00.

“Am acordat o deosebită atenţie punctului de informare Magistrala 5, având în vedere că acesta asigură interacţiunea dintre una din cele mai importante construcţii edilitare din ultimii 20 de ani, la nivelul oraşului Bucureşti, şi beneficiarii acesteia, locuitorii săi. Acesta are ca obiectiv principal tratarea cu maximă rapiditate şi profesionalism a observaţiilor primite din partea publicului dar şi furnizarea de informaţii cu privire la detalii ale proiectului pe care cetăţenii doresc să le afle”, a declarat Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex.

Cu o lungime totală de aproximativ şase kilometri, tronsonul Râul Doamnei – Eroilor al Magistralei 5 va avea zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Acesta va acoperi, în principal, un bazin cu un număr de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.

Evenimentul de inaugurare al Punctului de Informare este marcat si de botezul celor doua scuturi Tunnel Boring Machine (TBM), utilaje care vor realiza tunelurile de metrou.

Utilajele vor executa tunelele de metrou în paralel, pe baza unei tehnologii de tunelare bazată pe excavarea pământului prin presiune. Această tehnologie permite lucrul în toate tipurile de soluri, menţinând neafectat nivelul de siguranţă al lucrarilor.

Tronsonul Râul Doamnei – Eroilor este un proiect al Guvernului, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi Metrorex şi va fi executat de un consorţiu format din importante companii de construcţii prezente în România, respectiv Astaldi SpA (Italia), FCC Construccion Spania, Max Boegl (Germania) – companii cu experienţă bogată în lucrări de construirea de linii de metrou la nivel european: Roma, Milano, Istanbul, Varşovia, Copenhaga, Madrid, Barcelona – Delta ACM, AB Construct şi Tehnologica (România).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite