Protestatarii anti-proiectul minier de la Roşia Montană au coborât în subteran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii au făcut un flash-mob de informare despre cauza Roşia Montană, sâmbătă, la metrou FOTO Ştefan Mako
Protestatarii au făcut un flash-mob de informare despre cauza Roşia Montană, sâmbătă, la metrou FOTO Ştefan Mako

Mai mulţi bucureşteni care se opun proiectului de exploatere minieră de la Roşia Montană au mers sâmbătă cu metroul prin Bucureşti într-un flashmob inedit prin care tinerii au construit, timp de câteva ore, o campanie de informare ad-hoc, chiar în metrou.

Bucureşteni în majoritate tineri s-au plimbat sâmbătă cu metroul, în grupuri organizate, pe mai multe linii, timp de patru ore, într-un flashmob de organizare despre cauza celor care se opun proiectuli exploatere minieră de la Roşia Montană. 

„Mergi cu metroul sâmbătă? Convinge călătorul din stânga ta să vină cu tine la protestul de duminică. Venim cu bannere, flyere şi orice altceva util pentru a face campanie de informare în metrou. Discutăm, ne zâmbim, protestăm paşnic şi în număr mare la metrou“, a fost descris evenimentul. Tinerii au discutat cu cei prezenţi în metrou, au împărţit flyere în care se explică motivele pentru care aceştia consideră proiectul negativ, dăunător pentru mediu şi periculos şi au chemat oamenii la marşul care va avea loc duminică după amiază.   

O parte din veniţi la flahmob au circulat pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Victoriei, iar la final aceştia au organizat un puct de întâlnire la Piaţa Unirii unde întreg grupul s-a reîntregit.

Campania de informare inedită nu este prima de acest fel. Sâmbătă, protestatarii care se opun proiectului minier au făcut un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului, acestora alăturându-se şi o parte dintre bicicliştii care au protestat în timpul zilei împotriva primarului Sorin Oprescu şi a lipsei pistelor de bicicletă de pe străzi.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Mii de biciclişti şi-au dat mâna cu cei care atacă proiectul „Roşia Montană”, în lanţul uman din jurul Parlamentului

VIDEO Şoferul care a intrat cu bolidul în protestatari, la marşul bicicliştilor, a depus plângere pentru distrugere. Doi manifestanţi au ajuns la spital

UPDATE FOTO În jur de 15.000 de oameni au mărşăluit în semn de protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, blocând circulaţia în centrul Capitalei

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite