UPDATE FOTO Protest spontan pentru comisarul Traian Berbeceanu, în Piaţa Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ zece oameni protestează pentru susţinerea comisarului arestat preventiv FOTO Eduard Enea
Aproximativ zece oameni protestează pentru susţinerea comisarului arestat preventiv FOTO Eduard Enea

Bucureştenii participă la un protest spontan, anunţat pe o reţea de socializare, pentru a manifesta împotriva deciziei instanţei de arestare preventivă a comisarului-şef BCCO de Alba, Traian Berbeceanu. Protestele au loc şi în alte oraşe din ţară. În Capitală, oamenii s-au strâns în Piaţa Constituţiei.

UPDATE, ora 18.05 Protestul s-a încheiat, manifestanţii au plecat din Piaţa Constituţiei.

UPDATE, ora 17.30 Până în 10 oameni s-au strâns în faţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având la ei pancarte cu mesaje precum „Nu ne închideţi valorile! Berbeceanu = valoare“ sau „Respectaţi valorile naţionale: Berbeceanu este o valoare“. Printre participanţi se află şi o mamă cu un copil în cărucior. La scurt timp după ce au ajuns, manifestanţii au fost legitimaţi de un echipaj al Jandarmeriei. 

Protestul începe, potrivit evenimentului creat pe Facebook, la ora 17.00, bucureştenii fiind aşteptaţi în Piaţa Constituţiei, lângă sediul Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se află şi sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.).

Duminică, în jurul orei 13.20, circa 30 de oameni au spus că vor veni la protest, iar alţi 10 au răspuns cu poate. „Cu toţii ne susţinem comisarul din faţa computerului, însă trebuie să facem mai mult! Este obligatoriu ca vocea noastră să fie puternică, pentru ca autorităţile să vadă că nu închidem ochii în faţa abuzurilor. Haideţi în stradă, haideţi să fim uniţi şi să le arătăm tuturor că Traian Berbeceanu nu este singur! Deviza noastră: UNIŢI PENTRU DREPTATE!“, este descris evenimentul.

De altfel, în cinci oraşe din ţară au fost anunţate mitinguri ale susţinătorilor poliţistului, arestat preventiv pentru că ar fi sprijinit un grup infracţional din Hunedoara.

În paralel, în Bucureşti are loc cea de-a zecea duminică de protest a celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană. Oamenii se întâlnesc la ora 16.00 în Piaţa Universităţii, la statui, şi vor mărşălui din nou spre Palatul Cotroceni.

Pe aceeaşi temă:

A zecea duminică de proteste faţă de proiectul Roşia Montană. Manifestanţii merg din nou la „casa“ preşedintelui

Proteste în cinci oraşe din ţară în favoarea comisarului Traian Berbeceanu

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite