Protestul faţă de proiectul Roşia Montană continuă în cea de-a 16-a zi. Sute de persoane s-au adunat la Universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Corina Matei/Facebook
FOTO Corina Matei/Facebook

Sute de persoane, în majoritate tineri, s-au adunat la fântâna de la Universitate din Capitală, luni seară, în a 16-a zi a protestului faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.

Manifestanţii, care au steaguri şi peturi umplute cu pietricele, scandează „Uniţi, salvăm Roşia Montană!“ şi „Solidaritate!“.

În zona protestului sunt afişate bannere cu mesaje, printre care „Popor de oi, ieşiţi afară, vă mănâncă lupii“ şi „Domnule Victor Ponta, vă rugăm să investiţi în mine subterane fără cianuri, în turism şi agricultură la Roşia Montană“, notează Mediafax.

Unii protestatari s-au arătat indignaţi de comentariul omului de televiziune Mircea Badea care, în emisiunea din 3 septembrie, a spus că manifestanţii “au venit din barurile şi budele din Centrul Vechi” pentru a protesta, fără să ştie ceva despre Roşia Montană. Doi participanţi au ţinut o pancartă pe care scria "Mircea Badea, nici nu ştii, cap de porc începi să fii".

image

FOTO Facebook

Protestatarii cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM, Gheorghe Duţu.

Duminică seară, peste 10.000 de oameni care se opun proiectului de la Roşia Montană au participat la un marş prin centrul Capitalei, blocând la final circulaţia în Piaţa Universităţii.

FOTO Corina Matei/ Facebook

rosia montana foto facebook
rosia montana

FOTO Facebook

Proteste similare au avut loc duminică în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, au fost anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena şi Barcelona.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite