FOTO În jur de 1.000 de oameni au cerut unirea României cu Basarabia în faţa Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele au continuat şi în această duminică în Capitală, când bucureştenii şi-au strigat nemulţumirea faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, alături de un alt grup de manifestanţi care au scandat pentru unirea cu Basarabia.

UPDATE 17.02 Bucureştenii care au mărşălui prin Capitală au anunţat că protestul a luat sfârşit şi că se vor îndreptate spre case.

UPDATE 16.49 Protestatarii sunt în faţa Parlamentului, acolo unde urmează să desfăşoare, din nou, drapelul României lung de 400 de metri. Oamenii spun că în câteva minute întregul protest va lua sfârşit, urmând să se îndrepte spre case.

UPDATE 16.00 Manifestanţii au ajuns în faţa Cercului Militar.

UPDATE 15.38 Protestatarii au ajuns în Piaţa Revoluţiei şi scandează: „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti“, „Basarabia e România“ şi  „Jos hotarul de la Prut“. De asemenea, în timpul marşul s-a fredonat şi imnul României.

UPDATE 15.14 În jur de 3.000 de protestatari înarmaţi cu bannere au pornit în marş spre Palatul Parlamentului, acolo unde, spun oamenii, vor organiza un lanţ uman. Manifestanţii sunt acum pe Calea Victoriei, aici unde au desfăşurat un drapel al României lung de 400 de metri. 

Cristian David, copreşedintele platformei civice Acţiunea 2012, a declarat, pentru adevarul.ro, că unirea României cu Basarabia este o prioritate naţională. „Reprezentîm în stradă marea majoritate a poporului român, care îşi doreşte ca Basarabia să fie prioritate naţională. O demonstrează atât cele 117.000 de semnături colectate din toate judeţele ţării, cât şi cele mai recente rezultate ale cercetări sociologice care plasează unirea printre subiectele de interes ale românilor“.

De asemenea, organizatorii marşului susţin că astfel de manifestaţii au mai fost organizate şi în Barcelona, Paris, Roma şi New York.

--------------------------------------------------------------

Protestul prin care bucureştenii cer unirea cu Basarabia a început la ora 14.00, în Piaţa Victoriei, fiind cea mai amplă manifestaţie stradală care are drept scop transformarea unirii cu Republica Moldova într-o prioritate naţională, după cum se arată într-un comunicat trimis de organizatorii protestului.

Două ore mai târziu, la ora 16.00, cei care contestă proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană se vor strânge în Piaţa Universităţii, urmând să mărşăluiască prin Capitală pe o distanţă de câţiva kilometri.

Ambele grupuri de protestatari vor ajunge în faţa clădirii Parlamentului, acolo unde au anunţat că se vor opri pentru a-şi striga nemulţumirea. „Vom participa şi noi la protestul organizat de cei cu Basarabia, dar trebuie să precizâm că suntem două grupuri diferite“, a spus, pentru adevarul.ro, unul dintre reprezentanţii celor care nu sunt de acrod cu exploatarea de la Roşia Montană.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite