UPDATE Protest faţă de maidanezii din Capitală. Manifestant: „Să adunăm câinii şi să-i aruncăm peste gardul Parlamentului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul va avea loc vizavi de Palatul Parlamentului FOTO Adevărul
Protestul va avea loc vizavi de Palatul Parlamentului FOTO Adevărul

La aproape o săptămână de la moartea lui Ionuţ, copilul ucis de maidanezi în apropierea Parcului Tei din Capitală, cunoscuta cântăreaţă Nadine a anunţat că, duminică, va organiza un protest faţă de câinii de pe străzile Capitalei şi a autorităţilor care nu au luat măsuri pentru a rezolva această problemă.

UPDATE 13.15 Cei care nu au fost de acord cu organizarea manifestaţiei au recurs la gesturi extreme, dându-i mai multe telefoane de ameninţare lui Nadine. De asemenea, în semn de protest i-au fost tăiate cauciucurile de la maşină.

Întrebată de reporterii adevarul.ro dacă este adevărat că a primit aceste ameninţări, cântăreaţa a confirmat, dar a spus că preferă să nu discute despre incidentul neplăcut. „Nu vreau să vorbesc despre acest lucru şi nici nu vreau să pun mare accent pe asta“, a precizat artista.

UPDATE 13.00 Un manifestant strigă că ar trebui ca bucureştenii să ia măsuri şi să strângă animalele fără stăpân de pe străzile Capitalei. „Să adunăm câinii şi să-i aruncăm peste gardul Parlamentului“, scandează ferm bărbatul.

UPDATE 12.53 La protest şi-a făcut apariţia un bărbat care ţine doi câini comunitari în lesă. Acesta a trecut să o felicite pe Nadine pentru acţiunea organizată, dar în câteva clipe a fost rugat de un jandarm să părsească zona în care protestatarii îşi strigă nemuţumirea.

Nadine, cea care a orgnizat protestul,  în acest moment se plimbă prin mulţime şi îi roagă pe manifestanţi ca la ora 13.30 să plece spre casă, dar să nu uite să se întoarcă mâine la ora 18.00.

UPDATE 12.32 Tatăl lui Ionuţ, Valentin Anghel, a plecat după bunica micuţilor, care se afla în mijlocul mulţimii. Familia copilului ucis de maidanezi a părăsit în acest moment protestul. Înainte de a pleca din mijlocul mulţimii, tatăl lui Ionuţ s-a întors spre protestatari şi i-a aplaudat. 

UPDATE 12.25 La manifestaţie participă oameni de toate vârstele, iar câţiva protestatari au aprins lumânări pentru micuţul care şi-a pierdut viaţa săptămâna trecută.

UPDATE 12.19 Luni la ora 18.00, protestatarii vor veni în acelaşi loc să scandeze, pentru că, spun ei, au primit aprobarea Primăriei Capitalei pentru organizarea unei alte manifestaţii. 

Nadine le cere oamenilor să semneze petiţia depusă de ea: „Strada mea nu e coteţ!“, în timp ce protestatarii scandează cu pancarte pe care sunt imprimate pozele primarilor de sector. Printre acestea se află şi una cu primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, peste care este desenată cu pixul o cruce.

UPDATE 12.12 Părinţii lui Ionuţ, micuţul ucis de maidanezi în apropierea Parcul Tei, au ajuns în mijlocul protestatarilor, iar mulţimea strigă: „Leagea lui Ionuţ, legea lui Ionuţ!“, în timp ce lozincile sunt acoperite de aplauzele protestatarilor.

UPDATE  12.07 Nadine, cea care a organizat protestul, poartă un tricou negru pe care scrie „aşa nu se mai poate“, iar protestatarii scandează puternic: „Fără referendum!“. Artista se află în faţa protestatarilor şi spune că autorităţile ar trebui să-şi asume problema câinilor comunitari şi să încerce să rezolve situaţia.

„Să-şi asume legea, nu s-o scriem noi! Sunt cinci ani de mandat, ce bine se stă în acel fotoliu de boier!“, strigă Nadine, făcând referire la primarul general, Sorin Oprescu. 

UPDATE 11.47 În jur de 200 de protestatari s-au alăturat manifestaţiei de lângă Parcul Izvor. O bună parte dintre oameni au poze cu toţi primarii de sector, strigând că edilii ar trebui să-şi asume problema câinilor comunitari.

În faţa protestatarilor se află cântăreaţa Nadine, care îi încurajează pe cei prezenţi să-şi strige nemulţumirea. „Ţara mea nu e coteţ!“, „Nu mai vrem câini fără stăpân!“ şi „Dacă îţi pasă, ieşi din casă!“ sunt doar câteva dintre lozincile care se aud la protestul organizat în Capitală.

Manifestaţia a început la ora 11.00, în apropierea Parcului Izvor, vizavi de Palatul Parlamentului, iar protestatarii îşi vor striga nemulţumirea până la ora 14.00. Nadine a precizat că protestul nu încurajează violenţa îndreptată împotriva animalelor, ci susţine implementarea unor măsuri care să rezolve problema câinilor comunitari de pe străzile Bucureştiului.

Spre deosebire de protestul de vineri seară, atunci când în jur de 300 de oameni au participat la „Marşul tăcerii“ în memoria lui Ionuţ fără să aibă aprobarea Primăriei Municipiului Bucureşti, manifestaţia de astăzi a fost autorizată de reprezentanţii municipalităţii.

Reporterii „Adevărul“ vă vor ţine la curent cu modul în care se va desfăşura protestul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite