Protest cu îmbrânceli şi scandal la Palatul Cotroceni. Oamenii cer demisia Guvernului FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Zeci de angajaţi din sistemul apărării, asistenţei sociale, culturii şi administraţiei publice protestează în faţa Palatului Cotroceni şi la Guvern, faţă de îngheţarea salariilor şi a sporurilor.

 La Cotroceni, câţiva protestatari, sindicalişti din Poliţie, s-au certat cu jandarmii şi au acuzat că aceştia "au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze" şi la un moment dat, protestatarii au aruncat cu fumigene.

Protestatarii cer demisia Guvernului, nemulţumiţi de faptul că au fost îngheţate salariile şi că s-au  anunţat tăieri de sporuri. Oamenii consideră că măsurile de austeritate impuse sunt ultima soluţie la problemele economice actuale. Liderii de sindicat au spus că autorităţile până acum nu le-au ascultat revendicările, aşa că ameninţă cu proteste şi în lunile următoare, potrivit Digi 24.

GALERIE FOTO

Protestul pare să degenereze, potrivit sursei citate, iar mai mulţi manifestanţi au aruncat cu fumigene. Ei sunt nemulţumiţi că stau în stradă de atâtea zile şi nu îi bagă nimeni în seamă. 

"Aici e clădirea statului, nici a lui Iohannis, nici a Jandarmeriei", strigă un protestatar. 

"Ne dăm seama că îi irită pe colegii din Jandarmerie, dar nu încălcăm legea. Trebuie să stăm în ţarcuri cuminţi, pentru că revendicările supără", susţine un alt protestatar. 

VIDEO

Scandalul dintre un jandarm şi un protestatar: 

Jandarm: Haideţi, vă rog, haideţi să vă calmaţi! 

Protestatar: Nu mai pune mâna pe mine, că n-ai voie! Dar nu vă e un pic de ruşine? Ce înseamnă asta? Jandarm: Calmaţi-vă, vă rog frumos! Păstraţi distanţa! 

Protestatar: Puneţi mâna pe noi? De ce? Răspundeţi la comenzi politice? V-a spus Iohannis să nu ne lăsaţi aici? Ce înseamnă asta? 

Jandarm: Stimabile domn, vă rog să mergeţi la locul de desfăşurare. 

Protestatar: Vă rog să mă lăsaţi în pace! Spuneţi-i colegului dumneavoastră să nu mai pună mâna pe noi! Ce înseamnă asta? 

Jandarm: Haideţi, mergeţi la locul de desfăşurare.

VIDEO

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite