Sute de iubitori de animale protestează în Parcul Izvor. Deputaţii au adoptat amendamentul la Legea câinilor fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitorii de animale protestează împotriva eutansierii, susţinând adopţia câinilor fără stăpân FOTO Cristina Răduţă
Iubitorii de animale protestează împotriva eutansierii, susţinând adopţia câinilor fără stăpân FOTO Cristina Răduţă

Sute de iubitori de animale au luat atitudine vizavi de problema câinilor comunitari şi au decis să protesteze în faţa Camerei Deputaţilor. Protestatarii susţin că autorităţile ar trebui rgăsească o soluţie pentru numărul mare de maidanezi din Bucureşti, evitând eutanasierea animalelor.

Cei aproximativ 200 de manifestanţi au decis să îţi strige nemulţumirea în Parcul Izvor, vizavi de Camera Deputaţilor. Înarmaţi cu pancarte, iubitorii de animale spun că eutanasierea maidanezilor nu este o soluţie potrivită, iar cea mai bună metodă ar fi sterilizarea în masă a animalelor. De asemenea, iubitorii de animale susţin adopţia câinilor fără stăpân.

În timp ce manifestanţii îşi strigau nemulţumirea, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi.

Camera Deputaţilor s-a reunit marţi în plen, pe ordinea de zi aflându-se şi proiectul de lege privind câinii fără stăpân, în cazul căruia acest for legislativ este decizional, potrivit Mediafax.

Pe aceeaşi temă:

Eutanasierea câinilor fără stăpân după 14 zile, adoptată de Camera Deputaţilor. Sute de persoane protestează în faţa Parlamentului

Consilierii îi eutanasiază referendumul lui Oprescu. Cum poate fi oprită consultarea publică

Părinţii ies din nou în stradă pentru a protesta faţă de indolenţa autorităţilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite