FOTO Promenada Mall, luat cu asalt de 45.000 de oameni. În ziua deschiderii, bucureştenii s-au înghesuit la mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona de restaurante a mallului Promenada a fost neîncăpătoare, în prima zi de funcţionare, în timpul prânzului. FOTO Annamaria Kozma
Zona de restaurante a mallului Promenada a fost neîncăpătoare, în prima zi de funcţionare, în timpul prânzului. FOTO Annamaria Kozma

Cel mai nou mall din Capitală, Promenada, şi-a deschis oficial porţile pentru bucureşteni, joi, 17 octombrie, atunci când 45.000 de persoane au trecut pragul noului centru comercial din Bucureşti.

De la ora 10.00, atunci când a avut loc deschiderea oficială a noului mall, zeci de mii de bucureşteni s-au înghesuit să vadă ofertele propuse de cele 140 de magazine. Cele mai aglomerate zone au fost cele cu mâncare, dar reducerile şi promoţiile din magazinele cu haine sau accesorii au reuşit să formeze cozi în tot mallul.

„Cele 140 de magazine din Promenada au fost vizitate de un număr de persoane cu 20.000 mai mare decât traficul zilnic mediu estimat pentru început, de 25.000 de vizitatori“, susţin reprezentanţii centrului comercial Promenada.

Cei aproximativ 45.000 de vizitatori ai Promenada s-au relaxat pe ritmurile Orchestrei Silvestri, care a oferit atât partituri clasice, cât şi melodii moderne interpretate într-o manieră clasică. Surprizele artistice au continuat, iar terasa a fost animată de show-ul trupei Moonlight Breakfast, un spectacos modern de muzică, proiecţii video şi lumini, care s-a încheiat cu un foc de artificii.

Promenada, primul mall construit în criză

Promenada a fost denumit şi „mallul corporatiştilor„ pentru că este amplasat în zona de nord a Capitalei, acolo unde se află numeroase clădiri de birouri, sedii ale unor cunoscute companii multinaţionale, printre care şi Sky Tower. Mallul oferă o mulţime de facilităţi celor care îi vor trece pragul, de la magazine şi restaurante până la locuri de parcare şi zone de relaxare, toate amplasate pe spaţiul a şase niveluri.

Pentru construcţia acestora, executată de constructorul Strabag, dezvoltatorul austriac al proiectului, Raifeissen Evolution, a investit peste 130 de milioane de euro. Designul avangardist al clădirii este realizat de biroul românesc de arhitectură B23T.

Promenada este primul mall din Bucureşti deschis în ultimii trei ani şi construit exclusiv în criză financiară. Construcţia, care a început în ianuarie 2012 şi a durat 22 de luni, este realizată pe şase niveluri. Primele două etaje subterane vor fi destinate parcării, restul de patru niveluri, demisol şi trei etaje, găzduind zona comercială a Promenadei cu o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi.

La demisol funcţionează, în premieră pentru România, magazinul mono-brand LEGO, magazinul Tchibo, dar şi alţi retaileri cunoscuţi precum Cărtureşti, Christian Tour, Corelli, Credit Europe Bank, Deichmann sau Optiblu.

În total, Promenada oferă un număr de 1.300 de locuri de parcare. Pe lângă acestea, mallul dispune şi de 150 de locuri pentru biciclete, iar la fiecare etaj există locuri pentru depozitarea obiectelor personale.

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Promenada, singurul mall construit în criză: 140 de magazine şi zone de divertisment

FOTO Cum aşteaptă corporatiştii din Floreasca deschiderea mallului Promenada: „Nu o să mai fim clienţii captivi ai cantinei“

Ofensiva mallurilor bucureştene cu o lună înainte de deschiderea Promenada Floreasca: extinderi şi noi chiriaşi

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite